EPA/Ali Haider
Ons Žaber

Deseta teniserka planete Ons Žaber kaže da poštuje odluku Novaka Đokovića da se odrekne titula ako to znači vakcinaciju protiv koronavirusa.

Žaber je prokomentarisala njegov intervju koji je dao za BBC, a u kojem je rekao i da nije antivakser kakvim ga smatraju. Osim toga, Đoković je napomenuo i da nije potpuno zatvorio opciju vakcinacije.

– Poštujem njegove odluke, to je njegov lični izbor i njegovo ljudsko pravo. Ipak, rekao je da će biti otvoren i nadam se da će promeniti mišljenje i nastaviti da obara rekorde. Želim da se vrati i da igra. Veliki je igrač i inspiracija za mnoge – rekla je Žaber.

Dodala je i da je sama primila vakcinu, i da se o tome konsultovala sa svojim doktorima.

– Teška su vremena i ne želim nikoga da osuđujem. Šta god Novak misli da je ispravno, ispravno je – na kraju krajeva, njegovo telo je u pitanju. Mislim da ne treba da se delimo u ovim komplikovanim vremenima, treba uvek da imamo na umu da smo svi ljudi – objasnila je.

Podsetila je i na to da Đoković ima posebnu dijetu, zbog koje veoma striktno bira šta unosi u sebe.

– Ako radi nešto, radi to do kraja. Zna da mu je zdravlje važnije. Nisam iznenađena, pošto smo već videli koliko je daleko otišao na Australijan openu – kazala tuniska teniserka.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here