Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Ohridu da je nekakav dogovor postignut i da je zadovoljan zbog toga, kao i da ništa nije potpisao, kao i da nije bio dan D.

– Danas je trebalo da dogovorimo implementacioni plan, nekakav dogovor smo postigli, zadovljan sam zbog toga, ovo neće biti sve, ali ovih nekoliko tačaka smo dogovorili i one će postati deo pregovarčkog okvira, za obe starne. I za Beograd i Prištinu, i Evropski savet kako smo očekivali doneće odluku da to postane deo pregovaračkog okvira – rekao je Vučić nakon trilateralnog sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, zvaničnicima EU – visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Vučić je rekao da se ništa nije završilo večeras već da, kako je rekao, tek počinje.

– Za nas je od velike važnosti da je kao prioritetna obaveza stavljeno formiranje ZSO u skladu sa prethodno potpisanim sporazumima u okviru dijaloga – rekao je Vučić novinarima.

3 COMMENTS

  1. Никакав план који је изашао са застрашивањем ,некад и сад.Србија мора имати вриједност кроз свој став , Устав и народ.А не НАТО ,ЕУ и француско – њемачки папири.Ако желе , ми тражимо дио њемачке и француске да се одвоје и припоје Србији.Не потпису,не капитулацији ни за какве паре и улазак у ЕУ и НАТО.

  2. vecina medija javlja da si postigao dogovor. A da je pitanje vremena kad ces ga potpisati. Nisi nista postigao za Srbe a za svetske medije jesi.

  3. Zapetljan čovek.
    Neznam kako ko te razume,ali ja baš
    nikako.Sad pričaš ovako sad onako nemaš
    kraj a isto tako ni početak.
    Daj bre stani jednom na noge nemoj puno pričat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here