EPA-EFE/Teresa Suarez
Novak Đoković

Poslednji dan ove sedmice rezervisan je za tenis. Naš najbolji teniser, Novak Đoković izaći će na teren u okviru osmine finala Rolan Garosa, a protivnik će mu biti Huan Pablo Variljas iz Perua.

Novakov rival je u prethodnoj rundi napravio iznenađenje savladavši Huberta Hurkača u pet setova, tako da na tim krilima dolazi na noge Đokoviću.

Trenutno je 94. igrač na ATP listi, ali koliko je ozbiljan govore pobede upravo protiv Poljaka, ali i protiv Roberta Bautiste Aguta u rundi pre toga.

Do ovog turnira 27-godišnji Variljas je dvaput igrao u glavnim žrebovima grend slem turnira i oni malo pažljiviji sigurno su ga zapamtili. Prošle godine je na Garosu vodio 2-0 protiv Ože-Alijasima, a pre koji mesec je u Melburnu ispustio 2-1 u sudaru sa Aleksanderom Zverevom.

Peruanac visok 185 cm veoma je brz, savršeno se namešta na loptu, ima finu tehniku i solidne udarce sa obe strane. U njegovoj igri vidi se disciplina i strpljenje kojima je morao da se nauči dok je tavorio u nižem rangu tenisa.

Osvojio je Huan Pablo pet čelendžera, ustalio se potom u višem društvu i dogurao do 76. mesta na svetu. Podvig u Parizu doneće mu 240.000 evra, više od četvrtine onoga što je zaradio tokom cele dosadašnje karijere, i novi skok na listi – trenutno je projektovan na 60. mesto. I to sve pred ponosnim roditeljima koji su godinama verovali u svog sina i kada nije zarađivao igrajući fjučerse.

Nisu se Novak i Huan Pablo nijednom do sada sastali, tako da će ovo biti svojevrsna premijera u borbi za plasman među osam najboljih.

Meč se igra kao drugi na terenu “Filip Šatrije” i neće početi pre 13.00 časova. Direktan prenos obezbeđen je na kanalu TV Eurosport 1.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here