Policijski sindikat Srbije predstavlja Srbiju na Svetskom prvenstvu za policajce u gradu Čeng Du u Kini. Igre traju od 8. do 18. avgusta, a srpski tim se takmiči u košarci.

Ovo je prvi put da policajci iz Srbije učestvuje na najprestižnijem svetskom takmičenju za policajce i vatrogasce, koje su Olimpijske igre za pripadnike bezbednosnih snaga. Svake dve godine okuplja se gotovo isti broj takmičara kao za letnju Olimpijadu, gotovo 10.000 policajaca i vatrogasaca iz sveta.

– Delegaciju Srbije, odnosno Policijskog sindikata Srbije, predvodi Ivan Gudurić, član Upravnog odbora. Već smo odigrali jednu košakrašku utakmicu i to protiv kineskih kolega, koju je Srbija dobila sa 40 poena razlike. Koristim priliku da se zahvalimo prijateljima i donatorima koji su pomogli da naši momci odu i uzmu učešće u ovom prestižnom svetskom takmičenju. Pored učešća na Svetskom prvenstvu, prestavnik PSS će potpisati sporazume o saradnji sa policajcima iz Kine, kao i sporazum sa Asocijacijom “World police and fire games”, čime će PSS i samim tim Srbija ubuduće biti redovan učesnik ovih igara. Sledeće igre biće održane u Roterdamu u Holandiji, gde ćemo takođe ići da pobedimo – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here