Tanjug
Miroslav Lazanski

Metju Palmer postavljen je za specijalnog predstavnika SAD za zapadni Balkan, a ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski ocenjuje da to za američkog diplomatu nije dobro i da ne zna nijednog izaslanika za zapadni Balkan koji je uspeo u svojoj misiji.

– Ako je malo proučio istoriju, onda to nije trebalo da prihvati. Sve izaslanici su ili umrli iznenada ili smenjeni, od Ričarda Holbruka do Hojt Lija. Ne znam nijednog izaslanika za zapadni Balkan koji je uspeo. Ovo je kvadratura kruga koju svaki pametan američki političar treba da izbegava”, šaljivo je Lazanski ocenio dolazak specijalnog američkog izaslanika u region.

Međutim, ozbiljno dodaje da kosovski problem možemo samo mi da rešimo – Beograd i Priština, prenosi N1.

Palmer je kao rešenje naveo uzajamno priznanje Beograda i Prištine, a Lazanski kaže da koliko zna Srbija neće priznati Kosovo. A da li će to ikada uraditi, ne bi o tome, jer kako kaže, u politici nikad ne recite nikad, jer je međunarodna politika trgovina.

– Da vidimo šta dobijamo. Međunarodna politika je trgovina. Principi su principi, ali da vidimo konkretno šta i kako. Mi u ovome času čupamo šta se isčupati da. Situacija nije jednostavna i laka – ocenjuje Lazanski trenutni položaj Srbije.

7 COMMENTS

  1. “…samo mi možemo da rešimo” Најзад један паметан закључак, за разлику од данашњих “српских” политичара који лете по целом свету (да Бог да их гром погодио) и моле Папу Америку, Африку… за помоћ.
    Нису Словенци (читај Срби) баш тако глупи, ако се нису загњурили Швабама у буууууљу.
    https://www.youtube.com/watch?v=XTa4fsQxtIU

  2. Лазански је потпуно у праву кад каже да само ми,грађани Србије у разговорима са Албанцима са Косова и Метохије, можемо решити међусобне неспоразуме, али… то подразумева одважне владу и, предсеника државе са јасним опредељењем да се при томе испоштује Устав Србије и да албанце са КиМ почнемо сматрати својим грађанима у сваком смислу те речи. Србија и КиМ имају одважне, угледне и способне људе да то ураде, које треба ангажовати и дати им медиску и сваку другу подршку у раду.

  3. Da li zaista možemo.Daleko je to otišlo da bilo kakav dogovor može rešiti ovaj problem.

  4. Sa ovim naslovom je Amerika ponovo otkrivena! Pa naravno da svako u svojoj kuci resava svoje Probleme, osim ako nije…….?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here