Petak 31. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 25.04.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Lj. Savić A

Biće i mleka na Đurđevdan

Život Zariće iz sela Trnjaci kod Bijeljine nikada nije štedeo. Dok je bilo zdravlja snalazili se 45-godišnji Radomir i 33-godišnja Dragana i za komad hleba, pomoć nisu tražili, ali kad je bolest uzela maha, i dovela u pitanje opstanak ne samo glave kuće, već i cele porodice, njihova sudbina obrela se i na stranicama "Vesti".

Korak po korak: Porodica Zarić

Dani kada su njihovo dvoje dece, gotovo nepokretna petogodišnja Marija, obolela od cerebralne paralize i šestogodišnji Radenko išli gladni u krevet su iza njih, ali i dalje 95 evra socijalne pomoći koji su im sav prihod - nisu dovoljni ni za lekove. Kakav će biti njihov dalji život još ne znamo, ali ruka prijatelja i zemljaka pružila im je novu nadu.

Kontakt

Adresa porodice Zarić je: selo Trnjaci kod Bijeljine, 763120, Republika Srpska.

Broj telefona: 00387 65 190 765.

Kao uvek, i "Vesti!" su nas usluzi: 00381 11 31 93 771.

Pomoć od februara pristiže ovoj porodici gde je majka obolela od depresije, a otac mora u Beograd na operaciju urođene srčane mane... Iako mala Marija prvi put u svom životu ima ortopedske cipelice, poboljšanja njenog zdravlja neće biti dok ne ode i na banjsko lečenje.

Ipak i u bedi i u tuzi, bilo je proteklih dana i radosti: naša velika dobrotvorka Rajka Tarlać iz Sidneja uputila im je znak pažnje za Vaskrs darujući i njima 100 AUD.
Plemenita Anđelija Radanović iz Čokešine kod Mačvanskog Prnjavora došla je da ih poseti, uručila im je paket namirnica i prilog od 50 evra.

- I predstavnici humanitarne organizacije Pomoć za mladi život, iz bratskog grada Langenhagena u Nemačkoj posetili su nas i najavili ponovni dolazak početkom maja obećavši nam jednu kravicu. Konačno će i moja deca imati dovoljno mleka - radosno nam saopštava lepe vesti majka Dragana Zarić.

- Iako će u to vreme moj suprug biti na lekarskim ispitivanjima u Beogradu, nadam se da će konačno biti utvrđen i termin operacije, ja ću ostati sa decom kod kuće i brinuti se za njih ali i za našu kravu... - obećava naša štićenica.

Mi u "Vestima" uvek verujemo da je dobro jače od svakog zla, i zato iskreno želimo Zarićima da im Đurđevdan, jedna od najlepših slava, i veliki praznik donese više zdravlja i blagostanja.

Dar vladike

Članovi Međunarodne dobrotvorne pravoslavne organizacije (IOCC) nedavno su posetili porodicu Zarić i uručila im poklone: novi šporet "smederevac" i dva metra bukovih drva, što je obradovalo domaćicu Draganu Zarić, koja nam kaže: "Ono što nas je posebno dirnulo jeste podatak da je sredstva za ovaj dar donirao vladika SPC australijsko-novozelenadski gospodin Irinej. Hvala od srca".

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Svaka pomoć dobrodošla
HUMANITARNI MOST S novim cipelicama u školu
HUMANITARNI MOST Radost na kućnom pragu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online