Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 09.11.2018.
18:00 >> 11:16h
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Dobro srce penzionerke usrećilo šestoro dece

Samo što su pokloni naše humane čitateljke iz Nemačke stigle na adresu mlade udovice Sanje Bartok (30) i njenih šestoro mališana, za ovu hrabru majku stigla je i podrška iz daleke Australije. Vrednu pomoć od 250 dolara, posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja uputila im je naša redovna čitateljka poznata pod pseudonimom Baka Vida iz Adelejda koja često od svoje penzije izdvoji deo novca upravo da bi pomogla nekome od ugroženih zemljaka.

Vesti
Sanja Bartok sa dečicom

Izuzetka nije bilo ni ovog puta, pa smo tako njen dar brže-bolje prosledili na kućnu adresu mlade Sanje. Koliko je samo radosti donela u njihova srca, rečima je teško opisati.

- Neka je dragi Bog čuva i podari svaku blagodat. Njena pomoć nam je dobrodošla da deci platim zabavište, kupim školski pribor, platim račune, ali i dokupim ogrev. Sve nam to treba iskreno govoreći jer nisam zaposlena i jedini siguran prihod je socijalna pomoć. Zato našoj zahvalnosti nema kraja - rekla je Sanja Bartok, koja je veoma rano ostala bez supruga.

Preko leđa je preturila mnogo toga ružnog i tužnog i ostala sama sa Anom, Milenom, Đorđem, Branislavom, Davidom i Vukom na teškoj životnoj prekretnici. Njena teška sudbina dotakla je u srce mnoge dobre ljude, kao i naše čitaoce koji su joj zdušno priskočili u pomoć.

Samo zahvaljujući njihovoj prijateljskoj i izdašnoj ruci, poput Baka Vide iz Adelejda, njima je danas lakše. Ipak, s vremena na vreme, nađu se pred problemom koji sami ne mogu da reše. Jedino što je sigurno to je da Sanjini mališani odrastaju uz mnogo ljubavi i pažnje, što je i najvažniji preduslov da postanu dobri ljudi, takođe spremni da pomognu drugima.

Kontakt za pomoć

Za sve one čitaoce koji su se interesovali kako mogu da pomognu Sanji Bartok i njenim mališanima, posebno tokom zimskog perioda, adresa je: Gradnikova 21, 26335 Gudurica, Vršac, a broj telefona na koji mogu stupiti u kontakt sa njom je: 00381 64 543 31 27 i dogovoriti se o načinu slanja i dostave pomoći.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Laptop za veliku radost
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online