Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 30.07.2012.
20:10
D. Dušanić - Vesti A

Narodnjaci za pare, džez za dušu

Na nastupima folk pevači se trude da pevaju svoje pesme, zapevaju često i hitove kolega, ali malo ko sluša istu vrstu muzike i kod kuće. Kada se ugase reflektori i dođu kući u svoja četiri zida često se opuštaju uz potpuno drugačiju muziku od one po kojoj su postali popularni i od koje žive.

 Najviše voli pesmu "Cry me a river"

- Najčešće slušam smut džez. Mnogo je izvođača, albuma i pesama, koji su mi posebno dragi, poput grupa The Crusaders, Spdžro Gdžra, Lari Karlton, Pol Braun, Piter Vajt, a moja omiljena pevačica je Dajana Krol, koja svira i klavir. Obožavam njenu pesmu "Cry me a river" - kaže folk pevač i kompozitor Miroljub Brzaković Brzi i dodaje da je na društvenoj mreži otvorio poseban profil putem koga komunicira sa istomišljenicima, odnosno sa zaljubljenicima u smut džez.

Pohvale za Željka


- Narodnjak sam u duši, sviram tu muziku, ali slušam drugi žanr. Ni sam ne znam da objasnim zašto je to tako. U principu volim da čujem pevače koji pevaju s dušom, kojima se veruje dok izvode numere. Više volim domaće od stranih pevača, a omiljeni su mi Aleksandra Radović, Aleksandra Kovač, Oliver Dragojević i Željko Joksimović, koji je kompletan umetnik - kaže kompozitor i harmonikaš Slavko Stefanović Slavkoni.

- Stekao sam brojne nove prijatelje, dopisujemo se na engleskom, a među prijateljima imam obične ljude, ali i veoma poznate muzičare - dodaje Brzi.

Dragica Radosavljević Cakana popularnost je stekla izvođenjem izvornih pesama, maher je za balade, ali kod kuće sluša portugalski fado.

- Slušam sve i svašta kod kuće, ali najradije snimke Džoa Kokera, Žan Mišel Žara, kao i divne pesme koje izvodi Mariza, portugalska fado pevačica. U poslednje vreme u automobilu mi se stalno vrti CD sa instrumentalnim numerama, nekakav koktel etna i džeza sa motivima Balkana. Iskreno, pojma nemam ko izvodi ovu muziku, ali mi se mnogo dopada - rekla je Cakana.

Gordana Stojićević-Janković je veoma upućena u dešavanja u raznim muzičkim žanrovima. Ima svoje miljenike, čije pesme često sluša kod kuće zajedno sa ćerkama.


- Moj ljubimac iz mladosti je Tom Džons. Moje drugarice su padale na njegov izgled, dok je mene opčinio fenomenalnim glasom, koji ga i danas odlično služi. U kući smo svi obožavali Tošeta Proeskog, koji je bio vanserijski talenat. Veoma mi se dopadaju domaći reperi, pre svih Marčelo. Oduševila me je i "Balada disidenta" grupe Beogradski sindikat, a sladak mi je i Đus - kaže Goca, koja će i dalje snimati isključivo nardonjake.


Marko Bulat je stekao naklonost publike pevajući po splavovima i klubovima, ima bogat repertoar, ali u slobodno vreme najčešće sluša ambijentalnu muziku.


- Grčki pevač Notis Sfakianakis mi je među omiljenima, kao i uz numere sa albuma "Buda bar kafe del mar" . Ambijentalna muzika mi je bliska i draga, to je muzički žanr koji sjedinjuje elemente različitih stilova uključujući džez, elektronsku, nju ejdž, rok, klasičnu muziku, rege, tradicionalnu i etno muziku ... Oduvek sam slušao jedno, a pevao odnosno snimao nešto sasvim drugo - zaključuje Bulat.

Moram da slušam Bibera


- Najviše volim mir i tišinu, da odmorim od svega, pa i od muzike, ali to je nemoguće. Moje ćerke koje imaju 15 i 10 godina obožavaju da odvrnu do daske muziku, pa tako htela ja ili ne, moram da slušam ono što one vole. To su najčešće hitovi Rijane, Lejdi Gage, Bijonse, Džastina Bibera - jadikuje Maja Marijana.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.07.2012. 09:32
Meni je ovo vhunski primer cinizma! Meni ovo zvuči kao: "Jedno snimamo, drugo volimo, a pri tom se ni malo ne trudimo da dosegnemo barem delić muzičkog ukusa svojih ljubimaca, nego upravo nastavljamo sa širenjem muzičke demagogije, u svrhu mlaćenja para od glupavog retardiranog naroda koji nit je čuo ikad za fado, niti treba da zna za Spyro Gyro!"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online