Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.10.2012.
14:14
V. Tasić - Vesti A

Tozovac šarmirao i staro i mlado

U nedelju uveče svi prilazi beogradskom Centru Sava bili su zakrčeni. A sve zbog koncerta Predraga Živkovića Tozovca (76) zbog čijeg nastupa je vladala nezapamćena gužva, a tražila se karta više.

 

Najveći šarmer srpske estrade, kako ga mnogo zovu, na bini je dočekan ovacijama koje nisu prestajale do kraja koncerta. Sjajno raspoložen i u odličnoj formi Tozovac je uz orkestar Ace Sofronijevića ređao svoje hitove "Jesen u mom sokaku", "Oči jedne žene", "Ovamo Cigani", "Vlajna"...

Prazne flaše posle VIP gostiju


Dok je publika skakala, pevala i igrala VIP gosti su u prvom redu mirno sedeli ne pokazujući emocije i gotovo nikom nije palo na pamet da zaigra i zapeva. Ali su zato bili žedni, pa su organizatori poznatima u prvom redu donosili flašice vode. Kada su pre kraja koncerta ustali i krenuli da napuštaju salu, iza njih, na podu, ostalo je na desetine praznih i do pola ispijenih flašica koje su se kotrljale i o koje su se saplitali oni koji su posle VIP gostiju napuštali salu.

U publici svi su igrali i staro i mlado, dlanove niko nije štedeo dok je Tozovac, sa energijom na koju mu mogu pozavideti i mnogo mlađe kolege, neumorno pevao više od tri sata. A kad je zapevao "Violino, ne sviraj" mnogima u publici, posebno starijoj gardi, zasuzile su oči, jer su se setili mladosti. Svakog posetioca na koncertu na sedištu je dočekao primerak pevačeve knjige poezije, dok je stihove na sceni govorio glumac Ivan Bekjarev.

Po nekoliko pesama otpevale su gošće Ana Bekuta i Merima Njegomir, a specijalni gosti bili su i Predrag Gojković Cune, Bora Dugić, Bojana i Nikola Peković, Dule Jovanović i AKUD "Ivo Lola Ribar".


Za ugledne goste, tik uz binu, bilo je postavljeno nekoliko redova stolica. Tu su bili smešteni pevačevi prijatelji i kolege. A među njima su bili bivši ministar zdravlja dr Zoran Stanković, ali i sadašnja ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović, Milutin Mrkonjić, ministar saobraćaja koji se nije odvajao od Ane Bekute, Danica Drašković, Dragica Radosavljević Cakana, Ilda Šaulić, Acko Nezirović, Saša i Dejan Matić sa suprugama, Neda Ukraden, Šaban Šaulić sa ženom, Aco Pejović i Aca Lukas, kao i Radmila Manojlović i Stevan Anđelković. Najveseliji na Tozovčevom koncertu bio je Džej Ramadanovski, koji je došao sa zakašnjenjem.


- Malo sutra bih došao po ovoj kiši i gužvi da je bilo ko drugi u pitanju. Ali, Toza je legenda, ovo nisam mogao da propustim - kazao je Džej. Dok je u sali bila vesela atmosfera, iza scene se odvijala drama. Jednoj ženi u publici je pozlilo, pa su intervenisali dežurni lekari i pružili joj pomoć, a ubrzo je došla i Hitna pomoć, pa je žena prevezena u bolnicu.

Koncert je završen u skladu sa imenom "Dođite da pevamo zajedno". Domaćin je pozvao sve goste da se popnu na binu i zaigraju kolo. Dok je publika oduševljeno prihvatila njegov predlog, kolege i ministri su ustali i napustili salu. Zbog velikog interesovanja publike Tozovac će na istom mestu održati još jedan koncert 7. novembra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online