Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 12.12.2012.
11:50
24sata.rs A

Estradna trka za naj Srbina i Hrvata

Čini se da na estradi nikada nije bilo više patriota. Koliko god se trudili da prikrijemo varnice, malo-malo pa neko poznato lice isproziva braću preko granice, a ne ustručavaju se da na nacionalnoj osnovi sapletu ni braću Srbe.

Pošto je u emisiji "Ja to tako" pevač Miki Jevremović rekao da je "Balašević Slovenac, a Bajaga ima hrvatski pasoš", za "24 sata" je to i prokomentarisao.

"Odsekli su deo izjave kada sam objasnio da su i Balaševiću i Bajagi u Hrvatskoj otvorena vrata, a da nekim drugim pevačima nisu. Ja sam u Lisinskom bio gost dva puta godišnje, a sada me nema 22 godine", kaže Miki Jevremović.

Olobađajuće presude Antu Gotovini i Mladenu Markaču razbile su iluziju o ljubavi pevača iz obe zemlje i publike i toliko puta izgovorene floskule da "muzika ne poznaje granice".

Nataša Bekvalac - Nataša je otkazala koncerte u "lijepoj njihovoj" pošto je njena koleginica Nina Badrić javno podržala oslobađanje Ante Gotovine. Novosadska Barbika je trebalo da nastupi u samom centru Zagreba, ali kada je čula da je Haški tribunal doneo oslobađajuću presudu Gotovini i Markaču, ljubazno je odbila nastup.

Oliver Dragojević - Oliver Dragojević od raspada bivše Jugoslavije deklarisao se kao Hrvat koji nikada neće održati koncert u Srbiji. "Nikada neću otići tamo i održati koncert. Svoje obećanje ću održati jer nikada ne gazim svoju reč", rekao je Dragojević još pre nekoliko godina.

Bora Đorđević - "Kao prvo, biti nacionalista nije ništa ružno. To samo znači biti pripadnik svoje nacije, ne mrzeti druge", otvoreno je pričao pre dve godine frontmen "Riblje čorbe", a onda je pre nekoliko meseci rekao da bi svirao u Zagrebu samo ukoliko naša država ima interes da ga pošalje tamo.

Nina Badrić - Nina je posle oslobađajuće presude hrvatskih generala Markača i Gotovine na svom Tviteru napisala: "Generali, dobrodošli doma". Niko pevačicama nema pravo da uskrati političke stavove. Ipak, činjenica je da je samo nekoliko dana pre ovog tvita na njen nastup u Kombank arenu došlo 11.000 Srba.

Tompson - Hrvatski pevač Marko Perković Tompson je ove godine napravio veliki koncert povodom godišnjice "Oluje" pred 70.000 ljudi. Zbog ustaške ikonografije zabranjivan mu je i ulazak u zemlje EU.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.12.2012. 12:01
Naslov nema smisla: Estradna trka za naj Srbina i Srbina katolicke vere
Sreda 12.12.2012. 12:09
Важно је нагласити да је у то доба бесомучна и ничим осим завишћу и љубомором мотивисана хрватска мржња на Србе била велики подстрек српском одушевљењу за своју прошлост и трагању да се што више осветли и што више пробуди познавање српске прошлости. О овом тревају да знају истину наше младе генерације и Срби који нису студирали политичку историју свог народа.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online