Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.04.2010.
20:44
Vestionline A

Ana Oksa na koncertu "hrvatskog Bočelija"

Ivo Gamulin Đani (40), tenor Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), održao je nedavno humanitarni koncert u Zagrebu na kome je ugostio Anu Oksu, zvezdu italijanske i svetske muzičke scene. Gamulin je krenuo i u osvajanje srpske muzičke scene. U Beograd je došao u martu u okviru kooprodukcijskog projekta Opere BB iz Zagreba i zemunskog pozorišta "Madlenianum". Neki poznati beogradski autori već ponudili su mu ponudili pesme.

Ana Oksa i Ivo Gamulin

-Ovo je moj prvi dolazak u Srbiju, ako izuzmem privremeno sletanje na aerodromu kada sam bio školarac. Oduševljen sam gradom i ljudima. Voleo bih da sa nekom poznatom srpskom pevačicom snimim duet, rekao je Gamulin, "hrvatski Bočeli sa Hvara", koji pored uspešne karijere operskog pevača peva i pop muziku.

Sarađuje sa brojnim zvezdama ex-YU: Kaliopi, Ivanom Banfić, Doris Dragović, Radojkom Šverko, i Terezom Kesovijom sa kojom je nastupao u prestižnoj svetskoj koncertnoj dvorani - pariskoj "Olimpiji".

Kao ambasador udruženja "Debra", "Leptira Hrvatske", društva obolelih od bulozne epidermolize, na svom nedavno održanom humanitanom koncertu u KD “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu, ugostio je italijansku zvezdu Anu Oksu. Sastavni deo njegovog umetničkog stvaranja postao je humanitarni rad, pa je odatle i njegova saradnja sa udruženjem "Debra".


- Često se odazivam humanitarnim akcijama i volim da darujem deo sebe. Vaspitan sam u porodici u kojoj sam naučio da volim i pomažem. To me čini srećnim.

Imam informaciju da u Srbiji ima dosta obolelih od bulozne epidermolize, ali se po pitanju humanitarnih akcija izuzetno malo radi. Pokušaću da u narednom periodu učinim nešto po tom pitanju, priča Gamulin čiji se kako pevački, tako i humani glas nadaleko čuo pa ni velika zvezda italijanske kancone Ana Oksa nije odolela ponudi da mu bude gost na koncertu.

Humanitarci: Ivo i Ana Oksa


 

-Prihvatila sam Gamulinov poziv jer povod fantastičan. Osim toga, on je pevač izuzetnih glasovnih mogućnosti. Njegov predivan i snažan glas je poput oštrice koja vas pomiluje.

Već na prvoj zajedničkoj probi shvatila sam da se u duetu sjajno dopunjavamo i stvaramo jedinstven umetnički univerzum. Kao pevačici, to mi se uistinu retko događalo. Sa svojim senzualnim i toplim glasom i svojom muzikalnošću može da obuhvati više svetova, rekla je Ana Oksa.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online