Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.04.2015.
01:30
menshealth.rs A

Pet načina na koje vam Fejsbuk uništava život

Koliko vam je Fejsbuk važan? Ako je odgovor - prilično, možda je pravi trenutak da se zabrinete.

Reuters
Ako ste veoma aktivni na društvenim mrežama, promenite to odmah

Ljudi koji provode sate i sate na društvenim mrežama imaju mnogo veće šanse da razvedu od onih koji nemaju profile, navedeno je u studiji objavljenoj u magazinu “Computers in Human Behavior”.

- Osobe u nefunkcionalnim vezama manje vremena provode u društvu partnera i aktivniji su na društvenim mrežama - objašnjava koautor ove studije doktor Sebastijan Velencuela s Univerziteta "Pontifical Catholic" u Čileu.

Putem Fejsbuka možete ostvariti kontakt sa bivšim partnerima i upoznati nove - i sve to uz činjenicu da je te aktivnosti lako sakriti. Međutim, to je samo deo problema!

Crpi vašu motivaciju

Lajkovanje i pružanje podrške nekoj humanitarnoj organizaciji na Fejsbuku smanjuje šanse da zapravo donirate svoje vreme i novac u te svrhe, otkrivaju istraživači Univerziteta u Britanskoj Kolumbiji. Vaši lajkovi će zadovoljiti potrebu ka humanim gestovima, osećaćete se bolje pred prijateljima i to će ugasiti vašu motivaciju da volontirate i pomažete.

Čini vas glupljim

Svaki put kad gledate svoj profil duže od pet minuta, trebaće vam 15 procenata više vremena da odgovorite na neko jednostavno pitanje. Naduvaće vaš ego, što će u vašem mozgu smanjiti motivaciju da rešite problem.

Čini vas nezadovoljnim

Što više vremena provodite na Fejsbuku, bićete manje zadovoljni svojim životom, naglašava studija Univerziteta u Mičigenu. Videćete nove fotografije sa putovanja ili zabavne stvari koje je postavio vaš prijatelj i neretko ćete (priznali to ili ne) pomisliti koliko je vaš život dosadan i običan.

Deluje negativno na vaše rapoloženje

Više vremena na Fejsbuku znači i lošije raspoloženje, pokazalo je jedno istraživanje austrijskih naučnika. Brzo ćete shvatiti da gubite vreme, ali nećete preduzeti ništa. Tako ćete ostati zaglavljeni pred ekranom dobar deo dana, umesto da uradite nešto korisno.

Izaziva osećaj usamljenosti

Posmatranje aktivnosti drugih ljudi, a da pritom i sami ne možete biti deo njih učiniće vas vrlo nesrećnim. Dopisujete se s ljudima umesto da ih pozovete i čujete im glas? Muvate devojke preko Fejsbuka umesto u klubu? Pitate se zašto vam niko nije lajkovao fotografiju?

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA Fejsbuk kao terapeut
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online