Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.10.2012.
08:00
Smedia A

Skijaška sezona u Srbiji više neće zavisiti od snega

U centrima na Kopaoniku, Torniku i Staroj planini su zadovoljni pred početak zime.

Foto: Ilustracija
 

Sa prvim snegom stiže i osmeh na lica zaposlenih u zimskim centrima Srbije, uz koji idu i uveravanja da spremno dočekuju ovogodišnju skijašku sezonu. Jer, "Skijališta Srbije“ su i tokom leta razmišljala o zimi, pa su, tako, završene neophodne popravke i uređenje staza, a na Kopaoniku i na Staroj planini proširen je sistem za veštačko osnežavanje.

Od ove sezone, ski-centar na Kopoaniku je u potpunosti (tačnije 97 odsto) pokriven veštačkim snegom. Jer, ovaj sistem postavljen je i na lokaciji Gobelja, gde su urađene i tri nove staze, srednje i teške kategorije, kao i vezni ski-putevi.

"I u ski-centru Stara planina proširen je sistem za veštačko osnežavanje" - kaže Ana Jovanović, iz JP "Skijališta Srbije". - Početak i kraj zimske sezone više neće zavisiti od snežnih padavina. Da bi lanseri, mobilni i fiksni topovi radili, dovoljno je da temperatura vazduha bude ispod tri stepena.

Prošlogodišnja skijaška sezona na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini završena je sa prvomajskim praznicima.

Obeležili su je rekordi, mnogo snega, otvaranje snežnog parka i klizališta na Kopu, kao i dolazak vodećeg "snou festivala“ u Srbiju. Sezona je na Torniku trajala 97, na Staroj planini 112 i Kopu 144 dana. Za to vreme 4.988.000 skijaša vozilo se ski-liftovima!

A, ovogodišnja sezona počela je, u stvari, još u septembru - ranim bukingom. Zahvaljujući popustima na Kopaoniku, u decembru gotovo da i nema slobodnih mesta!

SKI-PAS Trenutnoje cena ski-pasa ista kao i lane: najprodavaniji šestodnevni do 15. marta košta 9.800 za odrasle i 6.450 dinara za decu. Vikend skijaši su prošle zime plaćali po 3.800 dinara za dvodnevni ski-pas. Trebalo bi očekivati i povećanje cena, naravno, ukoliko to prihvati Vlada, ali poskupljenje je uvek bilo manje od 10 odsto.

Za sve koji planiraju da posete ski-centre na Kopaoniku, Staroj planini i Torniku pripremljene su razne promocije u okviru kojih će skijaši imati popuste na smeštaj, ski-školu, iznajmljivanje skija ili ski-kartu, pišu Novosti.

Skijaši će moći da biraju porodičnu nedelju, nedelju za parove ili žensku nedelju, kada pripadnice lepšeg pola očekuju mnogobrojna iznenađenja i aktivnosti.

Na najpopularnijoj srpskoj planini skijanje je dodatna atrakcija, jer je na Zlatiboru tokom čitave godine 20.000 kreveta retko kada bez turista. Svi se nadaju da će bolju sezonu zabeležiti i Stara planina, gde je austrijski lanac "Falkenštajner“ preuzeo upravljanje nad hotelom "Stara planina“ u narednih 15 godina. U hotel je država uložila 30 miliona evra. Otvoren pre tačno godinu dana, ali je ubrzo zatvoren jer nije bilo struje i vode.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online