Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.07.2014.
19:37
mozzartsport.com A

EP: Orlići remijem počeli odbranu krune!

Omladinska reprezentacija Srbije je startovala remijem na Evropskom šampionatu u Mađarskoj gde brani titulu šampiona osvojenu prošle godine, pošto je odigrala 1:1 sa Ukrajinom. Naš tim je primio gol već u prvom minutu, ali je uspeo da se vrati vrlo brzo u igru (Maksimović, sedmi minut). Međutim, do potpunog preokreta ipak nije došlo. Dva puta su naši momci pogađali okvir gola Ukrajinaca i na kraju su morali da se zadovolje bodom, prenosi "Mocart sport".

 Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović
 

Izabranici Veljka Paunovića su bili bolji tokom većeg dela utakmice, a u poslednjih petnaestak minuta čak su imali apsolutnu dominaciju na terenu. Ukrajinci su se potpuno povukli, očigledno zadovoljni rezultatom koju imaju, odnosno tim jednim golom koji su postigli već posle šezdesetak sekundi igre.


To je bila i jedina greška naše odbrane na čitavoj utakmici. Kovalenko je izveo korner, a u u šesnaestercu je odličan bio visoki štoper Ukrajinaca Burda i spasa nije bilo. Posle tog pogotka Srbija je preuzela konce igre u svoje ruke, kontrolisala utakmicu, ali nije imala sreće da dođe do tri boda.


Već u sedmom minutu naši omladinci su uspeli su da se oporave od startnog šoka i preko kapitena Nemanje Maksimovića stignu do izjednačenja. Centrirao je mladi as Partizana Andrija Živković. Ukrajinci su do kraja prvog dela još pomalo i pretili iz kontri, a posle dugih lopti sa svoje polovine, međutim, Rajković nijednom nije bio ozbiljnije ugrožen.


Jedinu šansu da postignu drugi pogodak naši rivali su imali u 59. minutu posle nesporazuma Maksimovića i golmana Rajkovića. Ovom prvom je lopta prešla preko noge, a Rajković je uhvatio, što je arbitar iz Švajcarske ocenio kao namerno vraćanje čuvaru mreže i dosudio indirekt. Na sreću, uspeli smo da se odbranimo posle udarca sa pet metara.


Od tog momenta Srbija je potpuno dominirala, čemu su značajno doprinele izmene selektora Paunovića. Na teren je poslao Luku Jovića i Danila Pantića, a njih dvojica su imali dve sjajne šanse da donesu pobedu. Nažalost, obojica su pogodili stativu. Posebno je lep bio udarac mladog napadača Crvene zvezde, koji je sam sebi namestio loptu na volej, opalio snažno, međutim, mreža se nije zatresla. Pre svega toga i Veljko Simić je imao izvanrednu šansu, kada je sam izašao na golmana Ukrajine, ali je tukao pravo u njega. Prethodno mu je lepo asistirao Živković. U samom finišu ritam je opao, Orlići više nisu imali snage da tako snažno napadaju i rezultat se nije menjao.


U drugom kolu Grupe B Srbija će 22. jula na megdan Nemačkoj.


SRBIJA (4-2-3-1): Rajković - Gajić, Jovanović, Stevanović, Ristić - Maksimović, Zdjelar - Čaćinović (Dražić), Simić (Pantić), A. Živković - Mandić (Jović).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online