Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 17.10.2014.
15:30
b92.net A

"Imamo argumente za 3:0"

Predsednik Arbitražnog suda FSS Slobodan Pajović rekao je za B92 da su argumenti na našoj strani nakon prekinutog meča Srbija – Albanija.

Imamo argumente da tražimo pobedu za zelenim stolom
 

Pajović je smatra da bi UEFA u najmanju ruku trebalo da dodeli Srbiji pobedu od 3:0 jer Albanci nisu želeli da nastave iako je to zahtevano.

Utakmica između Srbije i Albanije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine na stadionu u Humskoj prekinuta je u 41. minutu nakon što se nad terenom pojavio dron sa zastavom takozvane ’velike Albanije’.

"Siguran sam da će službena lica prikazati situaciju kako se i dogodila. Smatram da su tu činjenice na našoj strani. Prvenstveno mislim da je uzrok ovog sukoba i prekida utakmice zastava, odnosno politička provokacija velikih razmera koja je kasnije izazvala nerede i nesportsko ponašanje publike. Ako se posmatra uzrok nastanka incidenata i prekida utakmice, to je sa strane Albanije. Video sam u saopštenjima Fudbalskog saveza da je UEFA tražila da se albanska federacija izjasni zašto nisu nastavili utakmicu.

Zaključuje se dakle da su bili pozvani da nastave utakmicu, a to je jedan od težih prekršaja jer nije na njima da odlučuju da li će nastaviti ili neće. Oni moraju to da učine i to se sankcioniše u najmanju ruku sa 3:0 i oduzimanjem bodova jer je to jedan od većih prekršaja. Prekršaj koji se tiče političke provokacije je u rangu rasističkih, verskih i nacionalnih i smatra se jednim od težih prekršaja, tako da se, ono što je kasnije usledilo, ne može porediti. Po meni, najteže što može da se desi za nas je da se proglasi podeljena odgovornost za prekid utakmice i da se odigra nova utakmica bez publike“, kaže Pajović za B92.

On dodaje da je uveren da će delegat koji je iz Holandije objektivno izvesiti o ovom incidentu.

"Ja sam uveren da će delegat biti nezavisan i da će izneti činjenice onakve kakve jesu. On u svakom slučaju ima najbolja saznanja. Verujem da službena lica rade dobro svoj posao, i sam sam delegat u našoj ligi. Ne vidim razlog da ne bude objektivan.“

UEFA je pkorenula istragu protiv Srbije i Albanije, a konačna odluka biće doneta 23. oktobra.

POVEZANE VESTI

Petak 17.10.2014. 17:07
Sudija je odlučo i UEFA da se utakmica nastavi. Albanci jedini nisu hteli da izađu na teren. Jedini mogući epilog je: 3 : 0 za Srbiju,kazna za Albaniju i pojedine igrače zbog političke provokacije i izazivanje tuče napadom na srpskog igrača. Srbija se kažnjava zbog sitnog propusta upada nekoliko navijača koji su odmah blagovremenim reagovanjem policije izbačeni sa terena. Sve ostalo je ucena i sprdanje sa Srbijom i njenom državom.
Petak 17.10.2014. 17:17
Замишљам, шта би се догодило на Максимиру на утакмици између Хрватске и Србије да је овакав авион носио карту велике Србије. Ма, не би куме остао камен на камену од српске амбасаде. Само, што ни ми Хрвати, а ни они Срби, не можемо овако нешто блесаво и детињасто смислити. Срам вас може бити. Не због ове провокације, него због реакције ваших играча и ваше нације. Славите то што сте неког успели увредити могу само јадни и мали људи.Моја велика подршка српским фудбалерима који су се показали великим људима и спортистима!”, написао је Миро.
Petak 17.10.2014. 17:17
Тај дан велика Албанска нација може славити као дан оснивање Албанског ратног ваздухопловства и против ваздушне одбране.Синко Божји, ово што сте ви направили у Београду је дно дна, ја да сам на твом месту покрио бих се ушима и не бих гласа пустио од срама, а ви славите. Шта славите? То што је идиот свесно ставио главе ваших фудбалера на пањ? То што је све могло завршити крвопролићем да није било српских фудбалера? Ма, шта славите да ми је знати?Малициозност и провокацију у којој нису битни ни спорт, ни могуће последице које ће изазвати та провокација…
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online