Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.12.2014.
13:07
Vestionline A

Zvezdina košmarna jesen: Jalova igra, "nevidljivi" napadači, očaj, nemoć...

Bio, ne tako davno, jedan klub na brdovitom Balkanu koji je "žario i palio". Od tog kluba, danas ostalo je samo ime - Crvena zvezda i navijači. Završio se prvi deo Jelen Super lige. Rekli bismo, na radosta navijača crveno-belih, koji su skoro četiri meseca gledali kako se igrači, u njima omiljenim dresovima, brukaju.

Boli glava od problema: Nenad Lalatović, na užarenoj klupi Crvene zvezde
 

Drugo mesto sa "samo" šest bodova zaostatka za večitim rivalom Partizanom još izgleda kao fenomenalan rezultat u odnosu na to šta su puleni Nenada Lalatovića prikazali ove jeseni. Jalova, bezidejna igra, sa lutanjima oko startne postave, sa napadačima koji ne umeju da daju gol, to su odnovne odlike crveno-belih ove jeseni.

Navijača sve manje na Marakani

Prošle sezone, utakmice Crvene zvezde posmatralo je u proseku od 15.000 do 20.000 gledalaca. U ovom šampionatu, samo na početku sezone, bilo je više od 10.000. Očigledno je splasnuo i entuzijazam i nada kod navijača Zvezde. Prošle sezone je ideja vodilja bila titula posle šest godina posta. Ona je osvojena, ali je odmah posle toga usledio "hladan tuš" u vidu UEFA.

Samo 18 golova na 15 utakmica (prosek od 1,2 gola) čini Lalatovićevu Zvezdu najneefakasnijom u ovom veku trofejnog kluba sa Marakane. Podatak da su čak pet klubova (Partizan, Vojvodina, Čukarički, OFK Beograd i Jagodina) dali više golova od crveno-belih dovoljno govori o (ne)efikasnosti Zvezde.

Napadači su postigli mizernih šest pogodaka (Rakić 4, Despotović i Katai po jedan, dok se Luka Jović nije upisao u listu strelaca). S druge strana Topčiderskog brda, napadači su najbolji deo ekipe Partizana. Škuletić je postigao 14, a Lazović osam golova.

Tokom leta kao na traci stizala su pojačanja, od kojih neka "zvučna", ali nijedan fudbaler nije opravdao očekivanja.

Nije ispunio očekivanja: Miloš Bosančić
 

Miloš Bosančić je posle prave "španske sapunice" stigao na Marakanu, ali je nekadašnjem igraču Partizana bilo potrebno dva meseca da bude fizički fit,  a o formi da i ne govorimo. Aleksadar Katai je celog leta bio želja Nenada Lalatovića, a onda je u smiraj prlaznog roka, kada su mu otpale sve kombinacije, stigao u Zvezdu na pozajmicu iz Olimpijakosa, i naravno, razočarao.

Slučajevi "Mijailović", "Despotović", "Kovačević"

Tokom bogate istorije kluba sa Marakane takve veličine su nosile kapitensku traku, da se zaledi "krv u žilama".

 

Gde su incidenti tu je i Nikola Mijailović
 

Zvezdu je do meča u Kragujevcu predvodio sa trakom oko ruke skandal majstor Nikola Mijailović. Gde su incidenti, tu je iskusni bek šampiona. Posle tuče sa Milošem Bosančićem, konačno mu je traka oduzeta.

Da ne može bez skandala pobrinuo se i Aleksandar Kovačević, koji je napao novinara "Mozart sporta", a poslednji biser sa Marakane je delo Đorđa Despotovića, kome smetaju navijači koji ga kritikuju na "fejsu", pa im je poručio "nešto" na susretu sa OFK Beogradom.

Dok je u klubu bio Nenad Milijaš, Zvezda se koliko-toliko držala. Sjajni prekidi iskusnog veziste donosili su bodove klubu sa Marakane na početku sezone, a posle odlaska u "velikana" Manisu, kola crveno-belih krenula su nizbrdo.

Nada Zvezdana Terzića da će "srpski Falkao" Luka Jović da zablista i prodajom popuni praznu kasu kluba sa Marakane, vrlo je brzo pala u vodi. Supertalentovan Zvezdin vunderkind nije se najbolje snašao u ovoj polusezonu. Mogao je da se proslavi u večitom derbiju, kada je imao dve kolosalne šanse, ali nije uspeo da se "vine u nebesa" i ostane u beležnici menadžera, koji sve ređe svraćaju na Marakanu, jer znaju da tamo "robe za prodaju" ima sve manje ili je nema.

Šta reći za Lalatovića? Iznenada, za mnoge neočekivano, sa trenerskim stažom od dve godine, dobio je šansu da vodi klub u kojem je ponikao. Ušao je čistog srca, sa velikom željom, ali, čini se da je u tome i "izgoreo". Uhvatio se hrabro u koštac sa problemima koji izjedaju klub, ali je malo toga učinio.

Krivicu je uvek svaljivao na "nebeske sile" (Videli ste, imali smo mnogo šansi, ali lopta nije htela u gol), sudije (u Kruševcu, kada je Zvezda prvi put odigrala nerešeno), da bi u Kragujevcu za to što njegov tim nije pobedio svalio krivca na domaće igrače, koji su se drznuli da sa desetoricom brane 0:0. A za to što Zvezda u Lučanima, u poslednjem kolu Jelen Super lige, kod vođstva 1:0 prima gol u 89. minutu iz kontre, ko je za to kriv?

Ipak, trener i igrači su najmanji krivci za očaj na Marakani. Najava verovatno novog predsednika Crvene zvezde da će se klub vratiti u 1991. godinu i to da će i dalje ključne uloge u klubu da vode nekadašnji begunac od pravde i bivši centarfor Brodarca jasno ukazuju da se Zvezdi crno piše, da nema svetla na kraju tunela!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online