Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.09.2016.
19:09
Tanjug, Vestionline A

Terzić o "sići" koju je Zvezda dobila za Kataija

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je da je očekivao da će biti veća zarada od transfera Aleksandra Kataija u španski Alaves, ali i poručio da evropsko tržište diktira cenu.

M. Todorović
Ne ume da zaradi više od 2 miliona evra: Zvezdan Terzić, generalni dirkektor crveno-belih

Katai je prešao u redove povratnika u Primeru za dva miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje, insistirajući na prelasku u Španiju, iako je imao unosnije ponude iz Turske i Rusije.

- Očekivali smo veći prihod od Kataija, Lokomotiva je nudila tri miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje, isti iznos i Bešiktaš. Katai nije hteo u Rusiju i Tursku i bili smo nemoćni, jer je hteo samo u Španiju. Selta nas je ucenjivala sa ratama i garancijama, a interes Zvezde je na prvom mestu. On se odrekao 350.000 evra koji mu pripadaju i čisto nam je pripalo dva miliona evra - rekao je Terzić na brifingu sa novinarima.

Terzić je istakao da je cena znatno niža od očekivane, jer Katai nije bio pozivan u reprezentaciju Srbije, čak ni među 32 fudbalera za majsko-junske provere.

- Tržište određuje kolika je cena Kataija, neko vredi koliko je drugi spreman da plati. Kažu, kako može da ode za samo dva miliona evra, a zbog čega ga selektor Muslin nije pozvao među 32 fudbalera za prijateljske utakmice u maju? Igrače prodajemo iz Surdulice i Gornjeg Milanovca, a ne iz Lige šampiona i Evrope. Ne sme da se zaboravi da ima 25 godina, da je već imao neuspelu avanturu u Olimpijakosu i da su bili srećni što je otišao - rekao je on.

Terzić smatra da Crvena zvezda nije imala kvalitetnih igrača od Kataija u poslednjoj deceniji, ali i da su strani klubovi upoznati sa njegovim mentalitetom.

- Zar mislite da se ne raspituju u Olimpijakosu za Kataija i da oni kažu sve najbolje? U Bešiktašu su čuli za njegov karakter i mentalitet. Lično, da sam direktor Barselone, doveo bih Kataija jer verujem u njegov vanserijski talenat i smatram da Zvezda u poslednjih 10 godina nije imala boljeg igrača. To je samo moje subjektivno mišljenje - naglasio je on

Generalni direktor Crvene zvezde je naveo da sada na stolu imaju identičnu ponudu Makabija iz Tel Aviva od dva miliona evra za Mihaila Ristića.

- Imamo ponudu Makabija iz Tel Aviva za Ristića od dva miliona evra i 20 odsto. Iako nam je novac potreban, predložio sam na Upravnom odboru da odbijemo ponudu. Verujem u Ristića, ima sve kvalitete da ide stopama Mihajlovića i Kolarova, ima sličnu 'šetnju' sa pozicija. Vrlo lako može da dobije kapitensku traku i od njega ćemo praviti lidera - poručio je Terzić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online