Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.09.2018.
15:05
M. Topalović - Vesti A

"Orlići" na putu za Italiju

Pohod ka EURO 2019. u Italiji mlada reprezentacija Srbije počela je pobedama 4:0 u meču sa Gibraltarom i 2:0 u Skoplju protiv Makedonije. Izabranici Gorana Đorovića sve golove postigli su u prvih 45 minuta! Posle 3:2 protiv Rusije (uz remi "zborne" 0:0 na svom terenu u meču sa Jermenijom) moglo se naslutiti da nas očekuje pozitivan rasplet.

MN Press
Nisu svi na okupu: Selektor Goran Đorović

Srbija je nastavila u istom ritmu (1:0 Jermenija i 6:0 Gibraltar) i sa učinkom od šest pobeda i gol razlikom 19:3 predstavlja ozbiljnu silu (maksimalan učinak imaju još samo Španija i Francuska u kvalifikacijama.

U slučaju trijumfa i u naredne dve utakmice, a prva je u petak u Novom Sadu protiv Makedonije (sa Rusima se igra u Nižnjem Novgorodu, 10. septembra) "orlići" će i definitivno overiti kartu za završni turnir kao prvi u grupi. Makedonci su osvojili samo tri boda, jasno je da na "Karađorđu" u Novom Sadu svi očekujemo još jedan trijumf.

Za potrebe ove utakmice selektor A tima Mladen Krstajić se odrekao Marka Grujića i Luke Jovića, za koje je prirodnije da igraju za "orliće". Međutim...

- FSS je izašao u susret molbi Herte, kako bi se Grujić što bolje aklimatizovao na novu sredinu, a umesto povređenog Petra Mićina (Udineze) selektor Đorović je na spisak reprezentativaca naknadno uvrstio igrača Vojvodine Aleksandra Mesarovića - rekao je tim-menadžer "orlića" Nemanja Smiljanić na treningu reprezentacije u FC "Vujadin Boškov".

Đorovićev izbor

GOLMANI: Boris Radunović (Kremoneze), Filip Manojlović (Panionios), Dragan Rosić (Mladost Lučani);

ODBRANA: Milan Gajić (Bordo), Miladin Stevanović (Čukarički), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Aleksa Terzić (Crvena zvezda), Vukašin Jovanović (Bordo), Svetozar Marković (Partizan), Erhan Mašović (Trenčin), Srđan Babić (Crvena zvezda), Nemanja Ćalasan (Spartak);

SREDINA: Danilo Pantić (Partizan), Uroš Račić (Valensija), Luka Adžić (Anderleht), Aleksandar Mesarović (Vojvodina), Lazar Ranđelović (Radnički Niš), Aleksandar Lutovac (Rad).

NAPAD: Luka Jović (Ajntraht), Igor Zlatanović (Radnik), Ivan Šaponjić (Benfika) i Filip Stuparević (Voždovac).

Grujić je Hertu pojačao u poslednjim danima prelaznog roka pošto je Liverpul pristao da ga pozajmi na godinu dana.

- Napravili smo dobru podlogu u prethodnim utakmicama. Imamo maksimalan učinak i dosta samopouzdanja - kaže Luka Adžić, novi fudbaler Anderlehta, koji čeka pravu šansu u prvom timu "kraljevskog kluba" iz Belgije.

O narednom rivalu?

- Makedonce smo pobedili u Skoplju, ali nisu za potcenivanje. Tada smo igrali u najjačem sastavu. U timu su bili Milenković, Živković, Radonjić i Grujić. Sada imamo nove momke. Pokazali su agresivnost i kompaktnost. Moramo da budemo ozbiljni od početka. Ne sme biti opuštanja i potcenjivanja. Dva naredna duela su presudna za plasman na EURO, što je naš cilj - zaključio je Luka Adžić.

Ono što je primetno je da ima dosta igrača iz domaće Superlige, a verovatno će neki od njih i debitovati u nekom od dva susreta.

Grupa 7

Petak, 7. septembar

Austrija - Jermenija 
Srbija - Makedonija

Utorak, 11. septembar

Makedonija - Jermenija
Rusija - Srbija
Gibraltar - Austrija 

1. Srbija               6 6 0 0 19:3 18
2. Rusija               7 5 1 1 17:7 16
3. Austrija            6 4 0 2 15:4 12
4. Jermenija         7 2 1 4 5:11 7
5. Makedonija      6 1 0 5 6:13 3
6. Gibraltar           8 1 0 7 1:25 3

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online