Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.10.2018.
13:05
G. A. - Vestionline A

Bilo jednom (prvi put) u Americi: NHL, NFL, MLS, MLB i NBA u jednom danu u istom gradu

U SAD 11 polisa ima klubove u svih pet vodećih sportova, a istorijsko popodne, koje je na borilišta privuklo 191.978 duša, dogodilo se Los Anđelesu.

mlssoccer.com
Istorijska satnica mečeva iz pet glavnih sportova u Los Anđelesu

Vreme sporta i razonode u Gradu anđela 28. oktobra 2018. Tako može da se imenuje istorijski dan u najvećem metropolisu zapadne Amerike, koji ulazi i u anale nacionalnog sporta, jer se prvi put desilo da se u jednom gradu u istom danu igraju utakmice pet vodećih liga.

Ako u Los Anđelesu vide dalje od Holivuda i Beverli hilsa, gradski oci bi trebalo da pozlate satnicu mečeva i da je s ponosom drže uramljenu kao znamenitost koju možda nikada neće imati Njujork, Atlanta, Boston, Čikago, Dalas, Denver, Majami, Mineapolis, Filadelfija i Vašington.

Program je počeo i završen je u Stejpls centru, čuvenoj gradskoj dvorani u kojoj se igraju i hokejaške i košarkaške utakmice. Pola sata posle 12 časova krenula je utakmica u Nacionalnoj hokejaškoj ligi (NHL) u kojoj su Los Anđeles Kingsi savladali Njujork Rendžerse s 4:3 pred 18.230 posmatrača.

Pred pola dva počeo je meč u Nacionalnoj fudbalskoj ligi (NFL), u sportu koji će za nas uvek biti ragbi. Los Anđeles Ramsi su sa 29:27 pobedili Pekerse iz Grin Beja, grada u Viskonsinu, ostvarivši i osmi uzastopni uspeh od početka sezone. Igralo se na čuvenom Koloseumu, stadionu koji će kroz deset godina biti domaćin letnjih olimpijskih igara i treći put (1932, 1984). Gledalaca je bilo 75.822.

Baš u pola dva na fudbalskom objektu u predgrađu Karsonu počela je utakmica od koje se mnogo očekivalo. Zato je i razočaranje ljubitelja sporta u Los Anđelesu bilo veliko jer Galaksi, u kojem i u veteranskim godinama briljira švedski napadač Zlatan Ibrahimović (37), nije uspeo da postigne pobedu koja bi ga odvela u plej-of severnoameričke soker lige (MLS). 

Pred 27.068 gledalaca domaćin je vodio s 2:0 posle prvog poluvremena, ali je u drugom delu igre od gotovog napravio veresiju. S 3:2 ga je šokirao Dinamo iz Hjustona, kojem pobeda i nije bila potrebna. 

Najznačajniji meč igrao se na Dodžer stadionu od 17.15 časova iz prostog razloga jer su Los Anđeles Dodžersi bili bitku s Red Soksima iz Bostona za prvaka u Mejdžor bezbol ligi (MLB). Gosti su pobedili s 5:1, a tako su stigli do potrebnog četvrtog uspeha u seriji (4:1). Njima je to četvrta titula u poslednjih 15 godina, a Dodžersi, koji su prošle godine izgubili u finalu i od Hjustona, na nju čekaju od 1988. Gledalaca je bilo 54.367.

Sportski dan u Los Anđelesu završen je utakmicom NBA lige. Hokejaška ledena ploča je u Stejpls centru u međuvremenu zamenjena košarkaškim parketom. U pola 7 uveče počeo je meč u kojem su Los Anđeles Klipersi savladali Vašington sa 136:104 pred 16.491 gledaocem.

Učesnici istorisjkog sportskog dana za grad bili su i Boban Marjanović i Miloš Teodosić. Marjanović je za 11 minuta na terenu postigao 13 poena za Kliperse, a imao je i devet skokova. Teodosić je igrao 10 minuta, a pobedi je doprineo jednom trojkom iz jedinog pokušaja. Imao je i tri dodavanja i jednu ukradenu loptu.

Kako se u Stejpls centru u nekoliko časova hokejaško igralište pretovri u košarkaško? Ovako.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online