Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 19.05.2019.
21:40
Vestionline A

Na "Marakani" u znaku titule i Milijaša, a u Humskoj počasti Saši Iliću (VIDEO)

Praznična atmosfera na obe strane Topčiderskog brda u poslednjem kolu državnog prvenstva.

MN Press
Milijaš podiže pehar za prvaka

"Crveno-beli" i "crno-beli" su opravdali uloge favorita pred svojom publikom koja je mogla da pokisne i do gole kože jer su se i nad dva stadiona u Beogradu nadvili oblaci puni vode dok su se igrale utakmice. Zvezda je savladala Napredak s 3:0, a Partizan je ostvario pobedu protiv novosadskog Proletera s 2:0. 

Na "Marakani" se proslavljala sačuvana titula. Pošto je Fudbalski savez onomad rešio da Zvezdi prizna trijumf u republičkom nadmetanju 1946, njen dres je na meču s Napretkom zakićen i trećom zvezdicom iznad klupskog grba, koja je označila da je to "crveno-belima" ukupno 30. titula. Na koreografiji, priređenoj uoči meča na severnoj tribini s najvatrenijim navijačima, taj broj je i dominirao posred nje. 

Trener Milojević je promešao karte. Izvei je ovaj tim: Popović, Gobeljić, Babić, Savić, Gajić, Milijaš, Čaušić, Jirka, Vulić, Vukanović, Joveljić. Pre meča svi članovi šampionskog sastava su dočekali ovacije, a zatim je prvaku uručen trofej. Prvi ga je podigao kapiten Nenad Milijaš, koji je s 36 godina odigrao poslednji meč za Zvezdu. Zamenjen je u 62. minutu da bi bio nagrađen pljeskom za sav doprinos u tri mandata u crveno-belom dresu. Umesto njega u igru je ušao zaboravljeni Holanđanin Ebesilio, koji je dao poslednji gol na meču. Prvi se u listu strelaca u 12. minutu upisao Joveljić, a u 56. i Jevtović, kome je ukazana prilika u finišu sezone.

Zvedu čeka još finale Kupa u pokušaju da se domogne duple krune prvi put posle 2007. Protivnik na "Marakani" u četvrtak biće joj "večiti rival" Partizan, koji je trostruki uzastopni pobednik.

I u njegovoj kući bilo je svečarski u poslednjem kolu. U penziju će legenda kluba Saša Ilić (41). U tom znaku je protekla utakmica u Humskoj. Ilić je igrao do 82. minuta, a umesto njega simbolično je ušao Lazar Pavlović, koji tek treba da stekne punoletstvo, a juče je potpisao prvi profesionalni ugovor s klubom na tri godine.

Partizan je pobedio s 2:0. Vodeći gol dao je Pantić u 25. minutu, a prednost je udvostručio najbolji strelac tima Portugalac Rikardo Gomnes. Njemu je to bio 20. pogodak u šampionatu. Više je jedino dao napadač Radničkog Nermin Haskić (24 gola), koji se protiv Mladosti (2:2) na Čairu nije upisao. Sa 17 pogodaka slede Ognjen Mudrinski (Čukarički) i El Fardu Ben (Zvezda). 

Sastav "crno-belih" protiv Proletera bio je Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, Smiljanić, Zdjelar, Šehović, Zakarić, Ilić, Pantić, Gomes.

MN Press
Počasti kapitenu: Svi su bili Saša Ilić

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online