Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.10.2009.
20:23
vestionline A

NLB liga se nastavlja mečevima drugog kola

U drugom kolu regionalne košarkaške lige Partizan u derbiju dočekuje Cibonu, Crvena zvezda gostuje u Železniku ekipi FMP-a, a Radnički posle uvodne pobede nad Hemofarmom, u Kragujevcu će ugosti ekipu Zadra.

U utorak i sredu igraju se utakmice drugog kola NLB košarkaške lige, a derbi kola biće meč Partizana i Cibone, koja je kao i "crno-beli" suočena sa problemima kao što su smanjen budžet i nezavršen posao oko pojačanja. Partizan je propustio meč sa FMP-om zbog umora od američke turneje, pa će duel sa Zagrebčanima, za njih biti premijerni u Jadranskoj ligi ove sezone.

Crvena zvezda će utisak sa gostovanja u Podgorici pokušati da popravi u Železniku protiv FMP-a koji je bio slobodan na startu. Trener FMP-a Slobodan Klipa najavio je danas da će njegovi izabranici protiv Crvene zvezde ići na pobedu.

"Mislim da smo dobar tim koji ima kvalitet da u duelu sa starim rivalom osvoji prva dva boda u novoj sezoni. Očekujem da sutra odigramo onako kako umemo i ostvarimo izuzetno značajan trijumf", rekao je Klipa.

U taboru Crvene zvezde potpuno je drugačija atmosfera nakon poraza u prvom kolu od Budućnosti u Podgorici. Trener Aco Petrović, koji je veliki deo karijere proveo na klupi sutrašnjeg rivala, smatra da je njegava ekipa još neuigrana i nepripremljena za takmičarski ritam.

"FMP ima tim za respekt. Odlično su popunjeni na svim pozicijama, uigrani su, a pripreme su počeli još u julu. Radi se o protivniku koji ima svoje zvezde, ali koji, pre svega, gaji timsku igru", ocenio je Petrović i dodao da Crvena zvezda u utakmici sa klubom iz Železnika nije favorit, ali da će njegovi puleni "tražiti svoju šansu."

Najveće iznenađenje iz prvog kola, ekipa Radničkog (ex. Lajons) posle pobede nad Hemofarmom, dočekaće u Kragujevcu ekipu Zadra. Trener Miroslav Nikolić kaže da će put do trijumfa biti vrlo težak.

"Ekipa Zadra je veoma kvalitetna, trener Sagadin nameće rad sa brzim ulaskom u formu. U goste nam dolazi snažan tim, napravljen je odličan spoj mladosti i iskustva. U meč ulazimo bez imperativa, sa ciljem da pružimo maksimum u svakom pogledu. Videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu, a u suprotnom ćemo čestitati rivalu i okrenuti se narednom meču. Učinili smo sve da osvežimo ekipu, ali i da se prilagodimo igri Zadra. Treba izaći na kraj i sa mogućom tremom, dvorana će biti puna, igrači će sigurno želeti da se u što boljem svetlu prikažu kragujevačkoj publici", zaključio je Nikolić.

Utorak, 13. oktobar:
FMP - Crvena zvezda 18,00
Zagreb - Budućnost 18,00
Radnički - Zadar 18,00
Široki - Domžale 20,00

Sreda, 14. oktobar:
Partizan - Cibona 18,00
Olimpija - Bosna 20,00
Cedevita - Hemofarm 20,00

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online