Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.01.2014.
22:07
mozzartsport.com A

Evrokup: Trijumf Zvezde u Grčkoj

Gotovo preslikana utakmica iz Beograda pre nedelju dana je viđena i u Atini, sa istim ishodom, prenosi "Mocart sport".

 Raško Katić
 

Bilo je tesno u dobrom delu utakmice, ali košarkaši Crvene zvezde ponovo su odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije i upisali treću pobedu u Evrokupu. Time su i definitivno izbacili Panionios iz trke za mesto u osmini finala - 66:78.


Ono što je definitivno najbitnije jeste da su izabranici Dejana Radonjića upisali trijumf posle kojeg se napravio trougao sa Bilbaom i Nižnjim. Tim iz Novgoroda je posle ubedljivog poraza od Baskijaca u Španiji (80:54) uspeo da ubeleži zlata vrednu pobedu (81:65), što timu sa Malog Kalemegdana ne ostavlja previše izbora. Jer, posle tog trijumfa Rusa Zvezda će najlakše obezbediti prvu poziciju na tabeli Grupe L ako ubeleži oba trijumfa. Posle pauze u zbog utakmica u Kupu Radivoja Koraća sledi gostovanje Bilbau, a potom u Pionir dolazi Nižnji. Uspeh u tom meču biće i najvažniji, s obzirom da je tim iz Novgoroda slavio sa 86:75 u Rusiji.


Što se utakmice u Atini tiče, Beograđani su odigrali napadački jednu klimavu utakmicu, ali su pogađali onda kada je bilo najpotrebnije. Ipak, trijumfu je najviše kumovala jaka igra u odbrani, posebno na kraju treće i celim tokom poslednje četvrtine. Defanziva gostiju jedino je bila ranjiva tokom prvog poluvremena, kada su se Mekolum i Karter razigrali, ali... Srećom, nisu imali šanse u drugom delu igre.


Apsolutni heroj pobede bio je razigrani i gotovo nepogrešivi Raško Katić sa 19 poena (7/8 za dva), Nelson je ubacio 14, a Simonović 13. Na drugoj strani Mekolum i Karter su ubacili po 15 poena.


Očajan početak drugog poluvremena je mogao da skupo košta goste - posle brze trojke Nelsona Zvezdina napadačka igra je ponovo stala, dok je domaćin vezao devet poena i poveo sa 49:43. Ipak, nisu oklevali Dženkins, Radenović, Katić i društvo. I pored gotovo četiri i po minuta bez poena iz igre, Beograđani su ponovo zaigrali jaku odbranu, kojom su slomili otpor rivala.


Serijom 10:0, najviše zahvaljujući razigranom Katiću, crveno-beli su došli do preokreta (49:53), a Nelson je ispustio veliku priliku da nakon iznuđene tehničke greške i faula realizuje dva bacanja, dok je Dženkins ubacio jedno preostalo za rezultat 52:54 pred početak poslednjih deset minuta.


Koliko su gosti loše igrali u napadu govori i činjenica da su samo u trećoj deonici imali čak šest izgubljenih lopti, ali i pored toga su imali prednost.


Katić je nastavio sa dobrom igrom i na startu poslednje deonice, a upravo su njegovi vezani poeni napravili dobru podlogu za dve trojke koje su ubacili Simonović i Dženkins, pa je rezultat iznosio 57:64, sedam i po minuta pre kraja utakmice. Post jednih i drugih koji je usledio u narednih nekoliko minuta odgovarao je gostima, s obzirom da su i dalje igrali dobru odbranu, a Panionios nije imao rešenje za napad. Simonović i Radenović su napravili dodatnu prednost, a Katić je novom mini-serijom napravio prednost od 12 poena - 61:73, kada je praktično bilo rešeno pitanje pobednika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online