Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.12.2014.
15:29
Vestionline A

"Olimpijakos + Zvezda = spektakl!"

Crvena zvezda će u petak od 20.45 biti gost slavnog Olimpijakosa u okviru 9. kola Evrolige. Crveno-beli su u četvrtak oko podneva otputovali u glavni grad Grčke, a za četvrtak uveče je u vreme odigravanja utakmice zakazan trening u dvorani "Mira i prijateljstva". Oba tima su već obezbedila plasman u Top 16 fazu Evrolige, ali nema sumnje da će atinski i beogradski crveno-beli silno želeti trijumf.

kkcrvenazvezda.rs
Očekuje spektakl u Pireju: Luka Mitrović
 

"Olimpijakos je jedan od najboljih klubova u Evropi", počinje priču kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović i nastavlja:

"Njihov kvalitet i veliku snagu na delu smo mogli da vidimo u prvom meču u Kombank areni kada su pružili fantastičnu partiju. Već smo obezbedili plasman u Top 16 fazu tako da bez bilo kakvog pritiska idemo u Atinu. Tu činjenicu ćemo maksimalno iskoristiti, jer želimo da uživamo u ovoj utakmici, ali to ne znači da ne želimo pobedu. Naprotiv, naše ambicije su jasne i daćemo svoj maksimum u nameri da zabeležimo još jedan trijumf".

Na pitanje šta je potrebno da bi se to ostvarilo Mitrović odgovara:

"Da biste pobedili tako moćan tim kao što je Olimpijakos i to na njihovom terenu neophodno je da pružite 150 odsto svojih mogućnosti. Svih 40 minuta moramo da igramo dobru i vrlo agresivnu odbranu, da u napadu budemo strpljivi i pametni i da pogađamo otvorene šuteve i zicere koje smo promašivali u prvoj utakmici. U slučaju da se sve ove kockice slože imali bismo šanse da napravimo iznenađenje u Pireju".

Nema sumnje da će i u dvorani u Pireju atmosfera biti za pamćenje:

"U prvom duelu u Beogradu je bila zaista specifična atmosfera, mogu slobodan da kažem veličanstvena. Ambijent i koreografija pred utakmicu su bili zaista fenomenalni. Očekujem da ćemo nečemu sličnom prisustvovati i u dvorani Mira i prijateljstva. Svima su dobro poznati bratski odnosi navijača Olimpjakosa i Crvene zvezde i sigurno nas očekuje još jedan spektakl, a u takvoj atmosferi je milina igrati".

Posle pobede nad Valensijom Mitrović je istakao da je ponosan na saigrače zbog velikog uspeha i plasmana u Top 16 fazu. Kada su se utisci slegli kapiten crveno-belih je još jednom prokomentarisao veliki podvig:

"Pre početka sezone naš cilj je bio da izborimo plasman među 16 najboljih timova Evrope. To smo i uspeli da ostvarimo i to dva kola pre kraja prve faze takmičenja što je svakako veliku uspeh. Međutim, ne želimo da budemo samo učesnici Top 16 faze. Gladni smo pobeda i jedva čekamo da saznamo imena svih protivnika i nastavak takmičenja. Svaka utakmica u Top 16 fazi će biti velika škola za naš mladi tim i posle svake utakmice ćemo sigurno biti sve bolji i bolji. Ipak, do početka druge runde elitnog takmičenja imamo još dva meča u D grupi Evrolige u kojima želimo da zadržimo visok nivo naših igara i da pokušamo da zabeležimo što više pobeda jer nam je svaka jako važna", zaključio je Mitrović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online