Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.03.2010.
16:07
Vestionline A

Divac zadovoljan rezultatima na ZOI

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac ocenio je danas zadovoljavajućim učešće naših sportista na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru, bez obzira na skromne rezultate, prenosi "Tanjug".

"Rezultati naših sportista nisu bili značajni, ali su stvorili prostor za građenje nove strategije priprema za naredne Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine", izjavio je Divac.

Predsednik OKS je naglasio da će prvi korak u stvaranju nove strategije biti zajednički sastanak OKS, Ministartsva omladine i sporta i svih saveza zimskih sportova.

"Najvažnije je da osmislimo zajedničku strategiju daljeg razvoja naših zimskih sportova, kako bi na Igrama u Sočiju već imali značajniji napredak", istakao je Divac i napomenuo da bi selekcija talentovanih sportista trebalo da predstavlja prvi potez nove strategije.

"Neophodno je da se talenti selektiraju, kako bi se uopšte stvorila takmičarska baza", istakao je Divac i podsetio na model koji je susednoj Hrvatskoj doneo tri medalje na Igrama u Vankuveru.

"Porodica Kostelić je glavni kreator uspeha koji je prepoznala i podržala Hrvatska, a vrhunski rezultati su plod tog zajedničkog rada ", istakao je Divac.

Predsednik OKS je pohvalio naš bob tim koji je, iako improvizovan jer ga čine trojica atletičara, na Igrama u Vankuveru zauzeo 18. mesto.

"Takmičari u bobu Vuk Rađenović, Igor Šarčević, Slobodan Matijević i Miloš Savić ostvarili su najbolje rezultate", istakao je Divac i poželeo im uspešan nastavak karijere.

Vođa naše bob posade Rađenović naveo je da su podrška OKS i Telenora, kao i cele naše javnosti, bili "glavna snaga" koja im je na kraju donela 18. poziciju na Igrama.

"Staza u Vankuveru se ne zove bez razloga 'staza smrti'. Nikada za ovih sedam godina, koliko se takmičim u bobu, nisam imao priliku da vozim na stazi na kojoj se postiže brzina i do 150 kilometara na čas. Nije čudno što su mnogi odustali od takmičenja posle pogibije gruzijskog sankaša Nodara Kumaritašvilija", rekao je Rađenović.

Najbolji plasman u alpskom skijanju ostvarila je Nevena Ignjatović - 32. u slalomu.

"Prezadovoljna sam nastupom u slalomu, naročito drugom vožnjom u kojoj sam dala maksimum. Pored takmičenja, najjači utisak na mene ostavilo je druženje sa reprezentativcima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Bugarske", navela je Ignjatović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online