Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.12.2013.
13:34
BETA A

IHF: Svetsko prvenstvo je bilo fascinantno!

Čelnici Međunarodne rukometne federacije (IHF) ocenili su danas da je Svetsko prvenstvo u Srbiji organizaciono i takmičarski bilo fantastično.

 

Predsednik IHF-a Hasan Mustafa naveo je da se nada da će utakmica za treće mesto i finale ići u istom smeru kao i dosadašnji deo šampionata.

"Zadovoljstvo je biti u Srbiji i nadamo se da će preostala dva meča ići u istom smeru kao oni do sada. Nadam se da će ženski rukomet nastaviti da se promoviše u svetu, to nam je veoma važno", rekao je Mustafa na završnoj konferenciji za novinare u beogradskoj Areni.

Mustafa se zahvalio i medijima, koji su kako je naveo "radili dan i noć" da pokriju ovo veliko takmičenje.

"Nikada nismo imali ovako veliko interesovanje, da li su u pitanju navijači u hali ili televizijski gledaoci, jer je 140 zemalja gledalo utakmice i to je rekord", kazao je Mustafa.

Prema njegovim rečima, tokom Svetskog prvenstva u Srbiji urađeno je 64 doping testa i svi su bili negativni.

"Time smo dokazali da je rukomet čist sport", dodao je Mustafa.

Član izvršnog odbora IHF-a Sandi Šola rekao je da je Svetsko prvenstvo bilo fascinantno.

"Ova lepa priča počela je pre nekoliko godina i završila se fascinantno. Prvenstvo je uspelo i organizaciono i takmičarski. Lestvica je podignuta na viši nivo, bilo je zadovoljstvo raditi ovde", istakao je Šola.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović ocenio je da će ženski deo tog sporta u velikom pomaku u pojedinim zemljama, uključujući i njegovu.

"Ovo prvenstvo je išlo pod motom 'rukomet za ceo svet' i mi smo želeli da to ne bude samo igra na terenu, već praznik rukometa. Promovisali smo i afirmisali različitosti ljudi, kontinenata, ekipa, ali i organizovali bezbroj promocija pre i tokom prvenstva", kazao je Marjanović.

On je naveo da će finalnoj utakmici prisustvovati predsednik Srbije Tomislav Nikolić i članovi Vlade predvođeni premijerom Ivicom Dačićem. Marjanovich se zahvalio IHF-u, koji je predvođen Mustafon, jer je Srbija dobila šansu da organizuje ovo takmičenje.

"Nadam se da smo opravdali poverenje i izvinjavam se ako je bilo nekih problema tokom takmičenja. Ovo je bio dobar način da predstavimo ne samo Srbiju, već i celu regiju", rekao je Marjanović.

Generalni sekretar RSS Božidar ĐurkoviĆ rekao je da se posebna zahvalnost duguje organizacionom timu IHF-a, koji je Srbiji dodelio takmiČenje na kojem je imalo šta da se nauči.

"Čak 1375 volontera je radilo na ovom prvenstvu i zaista sam zadovoljan poslom koji smo obavili", rekao je Đurković.

Finale Svetskog prvenstva počeće u 17.15 u Areni. Predsednik IHF-a Hasan Mustafa će zajedno sa ministrom omladine i sporta Srbije Vanjom Udovičićem dodeliti zlatne medalje, srebrne će Šola i Marjanović, a bronzane Đurković i predsednik takmičarske komisije IHF-a Leon Kalin. Idealan tim šampionata biće poznat u poluvremenu finalne utakmice.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online