Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 03.12.2010.
16:17
Vestionline A

Dejvis kup: Srbija - Francuska 1:1

Teniska reprezentacija Srbije i Francuske imaju po jednu pobedu nakon prvog dana finala Dejvis kupa, koje se igra u beogradskoj Areni. Poen Francuzima je doneo Gael Monfis pobedom nad Jankom Tipsarevićem 3:0 (6:1, 7:6, 6:0), a izjednačio je Novak Đoković trijumfom nad Žilom Simonom rezultatom 6:3, 6:1 i 7:5.

U subotu od 15 sati na programu je meč dublova u kojem se sastaju Nenad Zimonjić i Viktor Troicki sa Mikaelom Lodrom i Arnoom Klemonom.

Novak Đoković

Žil Simon je dobro počeo meč i poveo 1:0 na svoj servis, a odmah potom je Novak lako izjednačio na svoj servis. Ipak, Simon ne dozvoljava brejk i odrzava prednost na svoj servis. Najbolji srpski teniser je napravio prvi brejk u meču i došao do drugog uzastopnog gema, odnosno preokreće rezultat i vodi sa 4:3. Srpski as je posle 43 minuta došao do prvog seta u susretu u sedmom gemu kada je uzeo brejk na Simonov servis što mu je bilo dovoljno za vođstvo od 1:0.

Đoković je i u drugom delu meča nastavio sa dobrom igrom, a oba igrača tenisera su sigurno držala svoje servise tako da se praktično bez igre došlo do 2:1 u gemovima za Srbina. Odmah potom Đoković sa tri laka poena dolazi do brejka, a potom sigurnom igrom na svoj servis ima ogromnih 4:1 u drugom setu. Sedmim asom u setu Novak Đoković na impresivan način dolazi do osvajanja drugog seta. Srpski igrač je najpre uzeo još jedan brejk Simonu, a potom na svoj servis rutinski došao do prednosti od 2:0. O dominaciji Đokovića najbolje govori podatak da je osvojio 10 od poslednjih 11 gemova, kao i da ima 2:0 u setovima posle samo sat i 10 minuta igre.

Novak je u trećem gemu došao do novog brejka i poveo je sa 2:1. a malo potom nakon svog servisa i prednosti od 3:1. Potom je propustio priliku da još jednom oduzme servis rivalu i mirno okonča meč. Simon je ipak uspeo da dođe do drugog gema i još koliko-toliko produži ovaj susret. Simon se nije predao i uspeo da najpre spase dve meč lopte na Đokovićev servis, a potom uzme brejk i produži tok susreta na 5:5. Novak je odmah uzvratio brejkom i zatim odservirao za pobedu - 7:5

Teniska reprezentacija Francuske povela je u finala Dejvis kupa sa 1:0, pošto je Gael Monfis sa 3:0 (6:1, 7:6, 6:0) pobedio Janka Tipsarevića za 125 minuta igre.

Gael Monfis pomeo Janka Tipsarevića

U prvom setu Tipsarević nije imao nijedan brejk poen, dok je Monfis iskoristio tri od šest brejk poena. Monfis je imao 16, a Tipsarević osam vinera. Janko je napravio čak 10 neiznuđenih grešaka, Monfis svega pet. Beogradska Arena je puna kao "šibica" i sada sledi drugi meč dana između Novaka Đokovića i Žila Simona.

Tipsarević je ušao u meč dosta nervozno, što samo govori o važnosti ovog finala. Napravio dve uzastopne duple servis greške, potom još dva puta pogrešio, pa je Monfis već u prvom gemu napravio brejk i poveo sa 1:0. I Monfis je u svom prvom serviranju napravio nekoliko grešaka, ali je uspeo da osvoji svoj servis i povede sa 2:0. Tipsarević je u trećem gemu lako stigao do 40:00 a onda iskoristio drugu gem loptu da osvoji svoj prvi gem i smanji prednost Francuske na 1:2. Tu je i bio kraj našeg tenisera u prvom setu, pošto je Monfis do kraja osvojio sve gemove i zasluženo poveo sa 1:0.

Drugi set je počeo nako kako se prvi završio. Monfis je bez većih problema stigao do svog gema i poveo sa 1:0. Konačno je publika u Areni mogla da vidi pravog Janka Tipsarevića. Bez izgubljenog poena srpski teniser osvaja svoj gem i izjednačuje rezultat na 1:1 u drugom setu. Srbin i Francuz su nastavili da osvajaju svoje servise pa se ubrzo ušlo u taj-brejk.

Zakuvalo se na tribinama, jedna sporna sudijska odluka izazvala je dosta bure na tribinama, ali i na terenu. Selektor Obradović jerazgovara sa glavnim sudijom, ali je Monfils ipak osvojio prvi poen, potom Tipsarević pravi grešku na svoj servis za 0:2, ali osvaja drugi poen i smanjuje na 1:2. Vraća Tipsi brejk poen, greška Monfilsa za 2:3. Tipsarević je uzeo brejk poen Monfisu, potom i prvi na svoj servis za izjednačenje 3:3. Janko osvaja oba svoja servisa i sa tri uzastopna poena preokreće rezultat u svoju korist i vodi 4:3. Monfis je potom osvojio tri vezana poena i poveo u setovima sa 2:0.

U trećem setu na terenu je postojao samo Monfis pošto je Francuz sa dva nova brejka poveo sa 4:0 u gemovima i tada je bilo jasno ko će povesti u finalu Dejvis kupa. Monfis je nastavio da se iživljava na nesretnom Tipsareviću pa je set završen bez gema za Srbina - 6:0.

POVEZANE VESTI

Petak 03.12.2010. 16:47
Ваљда ћемо победити!
Petak 03.12.2010. 18:05
Uskoro 1 prema jedan!Nole nam se razigrao!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online