Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.01.2010.
06:36 >> 12:10h
Vestionline A

Jelena i Ana sigurne u Melburnu

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Australija Opena, pošto je pobedila Rumunku Moniku Nikolesku sa 2:0, po setovima 6:4, 6:0. Isti uspeh pre nje ostvarila je i naša Ana Ivanović, koja je u prvom kolu turnira pobedila Amerikanku Šenaj Peri sa 6:2, 6:3.

Jelena Janković ekspresno završila posao sa Rumunkom Nikulesku

Jankovićeva, osmi nosilac u ženskom singlu, nije imala velikih problema sa 101. teniserkom sveta Monikom Nikulesku iz Rumunije.

Srpkinja je ponovo odigrala meč prepun brejkova, s tim što je 22-godišnja Nikuleskuova u prvom setu odgovorila istom merom i dobro se držala se do 4:4, ali je Jankovićeva uspešno završila posao sa 6:4.

U drugom setu srpska teniserka je bukvalno počistila Rumunku sa terena sa 6:0, čime je privela meč kraju za 85 minuta. Jankovićevu u narednoj rundi očekuje meč sa Britankom Kejti O’Brajen, koja je večeras lako pobedila Patrisiju Majer rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Jankovićeva: Hvala navijačima

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je posle trijumfa nad Monikom Nikulesku u prvom kolu Australijan opena da se raduje što se vratila u pobednički ritam.

"Prvi mečevi na ovakvim turnirima su ujedno i najteži, ali mi je drago što ponovo osećam ovu atmosferu i što igram na Gren slemu. Malo mi je trebalo da se naviknem na ono što nosi AO, da se opustim na terenu. Drago mi je i koliko je publike na tribinama uz mene. Osećam se kao kod kuće. Ovaj turnir je veoma patriotski. Vidite na tribinama ljude iz svih zemalja sveta. Svi su obučeni u bojama zastava svojih zemalja i navijaju za nas. Znate, srpskih navijača ima svuda po svetu, ali ovde ih ima za nijansu više", rekla je Jankovićeva.

I Ana Ivanović je uspešno je započela svoje učešće na Australija Openu, pošto je u prvom kolu savladala Amerikanku Šenaj Peri, 107. igračicu sveta sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3, posle samo 65 minuta igre.  

Ana Ivanović za 65 minuta slomila otpor amerikanke Peri 

Ana: Moram da budem strpljiva

"Protivnica je igrala zaista dobro i nije bilo lako igrati danas s njom. Uslovi su bili teški, bilo je hladno i vetrovito, mnogo drugačije nego u Brizbejnu, na koje sam navikla. Probala sam da dobro odradim posao, trudila sam se da budem strpljiva i pribrana. Mislim da sam dobro odigrala i servirala. Ona je u ovoj sezoni igrala više mečeva, opasna je, voli da igra servis volej i ne dozvoljava ti da ostaneš u ritmu. Srećna sam što sam na ovaj način započela takmičenje. Puno sam radila i samo moram biti strpljiva i rezultati će doći", rekla je Ana po završetku ovog meča.

Srpska teniserka igraće protiv Argentinke Žizele Dulko u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije. Argentinka je u prvom kolu savladala Slovakinju Zuzanu Kucovu 6:0, 5:7, 7:5. Argentinka je trenutno na 36. mestu WTA liste, a u karijeri je odigrala dva duela protiv Ivanovićeve. Srpkinja je dobila oba meča.

Ivanovićeva je dobro započela prvi set i posle uvodnih 1:1, napravila je tri brejka za redom, a jedan je dozvolila protivnici, što je bilo dovoljno za 6:2.

U drugom setu Srpkinja je zahvaljujući činjenici da je imala bolju realizaciju prvog servisa i manji broj neiznuđenih grešaka, povela sa 1:0, zatim i sa 3:1. Vodila je i sa 5:1, ali je Peri smanjila na 5:3. drugom setu. Ana je pri kraju ušla u problem sa duplim servis greškama, ali nije dozvolila da joj to poremeti koncentraciju.

Ivanovićeva je 25-godišnju Peri, koja je do glavnog žreba u Melburnu došla preko kvalifikacija, savladala u sva tri dosadašnja duela, od kojih je poslednji igran 2007. godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online