Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.08.2014.
03:32 >> 03:50h
Vesti A

Sinsinati: Jelena i Ana u osmini finala!

Srpske teniserke su bez izgubljenog seta prošle drugo kolo i plasirale su se među 16 najboljih na turniru u Sinsinatiju.

 Ana Ivanović
 

Ana Ivanović je deveti nosilac, a u drugom kolu je bila ubedljiva protiv Amerikanke Kristine Mekhejl, 45. teniserke sveta, koja je dobila specijalnu pozivnicu za ovaj turnir, rezultatom 6:4, 6:0 posle 78 minuta.

U prvom setu je Srpkinja iskoristila prvu od dve vezane brejk lopte u desetom gemu, tada je treći put oduzela servis protivnici i povela sa 1:0 u setovima. To je bio preloman trenutak meča jer je Ana potpuno dominirala u drugom setu, dobila ga je bez izgubljenog gema, a protivnici nije dozvolila nijednu brejk loptu, dok je iskoristila četvrtu meč loptu u šestom gemu. Tako je stigla do četvrte pobede u isto toliko duela sa Kristinom Mekhejl.

Protivnica u osmini finala će joj biti Ruskinja Svetlana Kuznjecova, 24. na svetu, koja je savladala Kanađanku Eženi Bušar, sedmog nosioca u Sinsinatiju, sa 6:4, 3:6, 6:2. Ana je dobila devet od 12 mečeva protiv Kuznjecove.

Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu

 

Pre srpskih teniserki, tokom današnjeg programa, uspešni su bili i Nenad Zimonjić i Danijel Nestor. Oni su bili slobodni u prvom kolu, kao treći nosioci, a u osmini finala su savladali Španca Giljerma Garsija-Lopeza i Kolumbijca Santjaga Hiralda sa 6:2, 6:3 posle 53 minuta.
U četvrtfinalu će Srbin i Kanađanin igrati protiv Francuza Žilijena Benetoa i Eduarda Rožer-Vaselina, šestih "kosturaša", koji su, takođe, prvi meč odigrali u osmini finala, kada su savladali Kolumbijca Huana Sebastijana Kabala i Španca Tomija Robreda sa 1:6, 6:4, 10:7.

Nedugo posle Ane, meč je završila i Jelena Janković, koja je prvi put zaigrala u singlu ove godine u Sinsinatiju, pošto je kao osmi nosilac bila slobodna u prvom kolu, a prethodno je ispala u dublu. Slavila je protiv Nemice Anike Bek, kvalifikantkinje i 66. na WTA listi, rezultatom 6:1, 7:6 (7:0) posle 86 minuta.

Srpkinja je sigurno započela meč, oduzela je jednom servis protivnici i povela sa 3:0. Potom je nastavila u istom ritmu, u šestom gemu je stigla do još jednog brejka (5:1) i set je završila na svoj servis, iako je u tom gemu protivnica bila na poen od oduzimanja servisa Jankovićeve. Ukupno, u prvom setu je Anika Bek imala pet takvih prilika, ali nijednu nije iskoristila. Drugi set je bio neizvesniji, iako početak nije obećavao tako nešto. Posle 2:0 za Jelenu, Nemica je uzvratila brejkom (2:2), ali je već u sledećem gemu ponovo izgubila svoj servis, i to bez osvojenog poena - 3:2 za Jankovićevu, pa je potom bilo i 4:2. Ipak, po istom scenariju, Anika Bek se vraća u set - 4:4, a onda bez izgubljenog poena stiže do 5:4. Jelena je tada pojačala tempo, prvo je servirala za opstanak u drugom setu (4:5), a potom i za meč (6:5), koji je, ipak, dobila furioznom igrom u taj breku (7:0).

Srpkinja će se sastati u osmini finala saAmerikankom Sloun Stivens, 21. teniserkom sveta, koja je pobedila Čehinju Barboru Zahlavovu Štricovu, 33. na WTA listi, sa 7:5, 6:1. Jelena je dobila oba dosadašnja međusobna duela protiv Amerikanke.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online