Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.03.2015.
10:57
Vestionline A

Đoković - Federer: Najbolji na najvećeg

Sve je spremno za sudar titana. Dvojica najboljih tenisera planete Novak Đoković i Rodžer Federer, od 21.00 igraju finale Mastersa u Indijan Velsu.

Tanjug/AP
Uvek različiti mečevi: Rodžer Federer i Novak Đoković

Ovo će biti njihov drugi duel u tekućoj godini, pošto je pre nekoliko nedelja Rodžer slavio u finalu ATP turnira u Dubaiju, rezultatom (6:3, 7:5). Ujedno, biće to i repriza prošlogodišnjeg finala, u kojem je Nole slavio u tri seta.

U dosadašnjoj istoriji, Srbin i Švajcarac sastali su se ukupno 37 puta, a Federer je bio uspešniji sa skorom od 20 trijumfa i 17 neuspeha. Rodžer juri 85. titulu u karijeri, dok Đoković ima priliku da osvoji jubilarnu 50.

- Nije ključna stvar kako ću da pristupim meču, ali me ta činjenica dodatno motiviše. Daje mi pozitivan vetar u leđa koji mi možda pomogne da bolje odigram. Biće ovo najveće moguće finale. On igra sjajno. Ne očekuje se da će igrati ništa lošije u ovim fazama turnira. To je i dokazao, osvojio je toliko mnogo titula. Voli velike prilike i siguran sam da će želeti da pobedi i bude agresivan - rekao je Đoković, koji je u polufinalu preslišao indisponiranog Endija Marija.

Đoković je 17 puta izlazio kao pobednik u dvoboju i zna šta mu je potrebno za trijumf.

- Rodžer vas uvek tera da igrate na najvišem nivou ukoliko želite da ga savladate. To je nešto što mi je uvek na umu i što me tera da na teren izađem sa maksimalnom koncentracijom, intenzitetom i posvećenošću. Želim da pobedim u ovom meču i osvojim titulu i definitivno moram da igram najbolju igru - rekao je prvi teniser planete.

Švajcarac nije zaboravio prošlogodišnji poraz u finalu od Đokovića.

- Posle tesnog poraza prošle godine bio sam veoma razočaran. Nisam mogao da dočekam novu šansu da igram ovde. Biće veoma uzbudljivo za obojicu, ali i za navijače. Radujem se tome i nadam se da mogu da nastavim sa dobrim partijama. Mislim da smo 2014. odigrali sjajno finale, obojica smo prikazali odličnu igru - naveo je Federer.

Dugo vremena rivalstvo između Federera i Nadala bilo je u centru pažnje, ali se stiče utisak da u poslednjih nekoliko godina veći kvalitet, raznovrsnost i dopadljivost možemo videti u mečevima ovaka i Rodžera.

- Nikada neće biti isto, ni bolje, ni lošije. Drugačije je, jer su dvoboji sa Rafom jedinstveni, dok je sa Novakom to potpuno jasno. Protiv Rafe imam osećaj kao da promenim sve u igri. Igrao sam mnogo mečeva sa njim na šljaci, zbog čega je osećaj drugačiji, dok je protiv Đokovića više duela bilo na tvrdim podlogama. Uvek je naše rivalstvo bilo u senci onoga sa Rafom u prethodnim godinama, jer sam češće sa Novakom igrao u polufinalima. Iz nekog razloga, tih polufinala se sećam samo kroz maglu - otkrio je drugoplasirani na ATP listi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online