Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.05.2014.
10:45
Beta A

Vujasinović: Para nema, ali se spremamo za završni turnir!

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je agenciji Beta da se u klubu ne nadaju prilivu finansijskih sredstava, ali da se i pored tih nedaća spremaju za zvršni turnir Lige šampiona u Barseloni, kao i da će predstojeći meč protiv Breše iskoristiti za uigravanje pre fajnal-siksa.

Vladimir Vujasinović
 

Partizan je u sredu u Novom Sadu pobedio Vojvodinu sa 17:8 i tako došao do drugog trijumfa u borbi za treće mesto prvenstva Srbije, kojom je osigurao učešće u evropskim takmičenjima i naredne sezone.

"Treće mesto, to je i minimum i maksimum, zavisi kako se okrene, s koje strane se gleda. Ekipa je tokom cele sezone u igri davala maksimum, a nažalost nismo mogli da se umešamo između Crvene zvezde i Radničkog, jer nam je nedostajala nekolicina starijih i iskusnijih igrača", rekao je Vujašinović agenciji Beta.

Vujasinović je kazao da su u klubu presrećni zbog plasmana na završni turnir Lige šampiona, kao i da bi voleo da ekipa u najelitnijem evropskom takmičenju bude bolje plasirana od šestog mesta.

"Prezadovoljni smo svi u klubu, koliko igrači i Uprava, toliko i stručni štab, što smo uspeli da uđemo u šest najboljih ekipa u Evropi. Samo učešće na završnom takmičenje je neka nagrada", kazao je Vujasinović.

"Ne želimo da budemo šesti, svesni smo naših mogućnosti, iako znamo da smo u igračkom kadru iza svih tih ekipa", dodao je on.

Vujasinović je rekao da ga rezultat protiv Breše u poslednjme kolu grupne faze takmičenja ne zanima i dodao da će ga iskoristiti za uigravanje ekipe.

"Na završnom turniru neće biti lako, radićmo na tome već protiv Breše. Želimo da se podignemo i da se predstavimo u najboljem svetlu. Rezultatske ambicije protiv Italijana ne postoje, mene sve što zanima je igra", rekao je Vujasinović.

Partizan će grupnu fazu takmičenja u Ligi šampiona završiti na trecem mestu Grupe B iza Radničkog i Breše. Oni su u dosadašnjem delu takmičenja zabeležili pet pobeda i četiri poraza. Crno-beli će u subotu od 20.00 na plivalištu Banjica dočekati Brešu u poslednjem, 10. kolu grupne faze takmičenja Lige šampiona.

Vujasinović je rekao da ekipa bez obzira na lošu finansijsku situaciju u klubu radi svoj posao na "vrlo ozbiljan način".

"Pare u klub nisu stigle, ali mi radimo svoj posao kako treba. Momci (ekipa) se bori, što za mesta u A reprezentacijama, što za juiorske, iako nisu dobili plate... Uopšte ne zna kada će ih dobiti, a i kada ih dobiju, kao da su to neke pare", rekao je Vujasinović.

On je rekao da se Uprava kluba bori da od sponzora dobije određeni finansijski priliv i dodao da će se te pare, ukoliko pristignu, biti potrošene za završni turnir.

"Velika je borba da se dobiju pare, na osnovu rezultata koje smo imali i koje su zarađene igrom. Uslovi na završnom turniru su znatno drugačiji nego prošle godine u Beogradu, kada je domaćin plaćao smeštaj i put", kazao je Vujasinović.

Trener crno-belih je kazao da nije u redu vaterpolo stavljati u isti koš sa ostalim sportovima.

"Nije u redu da se VK Partizan gura u isti koš sa ostalim, milionskim budžetima u drugim sportovima. Ponosan sam na igrače što sve trpe u ovoj besparici, kao i na to što se suprotstavljaju znanto skupljim ekipama, koje imaju enormne budžete", rekao je Vujasinović.

Završni turnir vaterpolo Lige šampiona održaće se od 29. do 31. maja u Barseloni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online