Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.11.2015.
12:55
Vestionline A

"Priče iz duše" - forum teatar sa korisnicima psihijatrijskih usluga

"Priče iz duše" je interaktivna pozorišna predstava nastala na osnovu priča i iskustava članova i članica Udruženja korisnika psihijatrijskih usluga DUŠA, u saradnji sa Udruženjem KEC MNRO i TRANSFORMATOROM - platformom za transformaciju stvarnosti putem umetnosti.

Cilj predstave je sa jedne strane osnaživanje samih učesnika i razvoj njihovih potencijala za zdrav i kreativan život, a sa druge strane usmeravanje pažnje javnosti na teškoće sa kojima se osobe sa mentalnim poremećajima svakodnevno susreću i pozivanje na solidarnost kako bi se smanjila diskriminacija i stigmatizacija prema ovim ljudima, i kako bi im se omogućilo da žive dostojanstveno i ravnopravno sa ostalim članovima društva. 

Teatar 78
 

"Priče iz duše" je predstava koja povezuje i transformiše sve prisutne, glumce i publiku, i predstavlja pozorište života koje čini da se zamislimo, osećamo, saosećamo i pokrenemo na zajedničko delovanje i stvaranje zdravijeg i tolerantnijeg društva.

"Priče iz duše" otvara prostor za dijalog i briše granice između scene i auditorijuma, pozivajući članove publike da postanu izvođači na sceni i aktivni tragači za konstruktivnim rešenjima problemskih situacija u predstavi, čime mogu promeniti tok predstave, a samim tim i života, jer "Priče iz duše" predstavljaju stvarne, opipljive priče, a ovaj pozorišni događaj predstavlja vežbu za realnost.

Utorak

24. novembar 2015, 20h

Teatar 78

Resavska 78

ULAZ SLOBODAN

Učesnici-glumci u predstavi su članovi i volonteri Udruženja DUŠA: Nikola Repec, Petar Jugović, Milutin Savić, Ognjen Micić, Jovica Blaževski, Anđa Petrović/Sanja Trifunović, Samir Bićak i Vladimir Janković.

Voditeljka kreativnog procesa i moderatorka interaktivnog dela predstave: Vera Erac, psihološkinja i praktičarka primenjenog pozorišta i plesa (TRANSFORMATOR).

Izvođenje predstave omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kulturni centar REX i Dom omladine Beograda, u okviru projekta koji sprovodi TRANSFORMATOR(www.transformator.rs) u saradnji sa udruženjem DUŠA.

Snimak predstave: https://www.youtube.com/watch?v=nCj7BB8u5BQ

FB događaj: https://www.facebook.com/events/140947159594950/

Priče iz duše, FB strana: https://www.facebook.com/Pri%C4%8De-iz-du%C5%A1e-forum-teatar-509864219173902/?ref=hl

Trajanje predstave uključujući interaktivni deo sa publikom: 120 min.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online