Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.06.2017.
21:00
Ž. Marković - Vesti A

Zlatna žetva u Portorožu

Na nedavnoj Evropskoj smotri u Portorožu od 10 zlatnih plaketa, čak sedam je pripalo folklornim udruženjima iz Švajcarske, i to: društvima "Vuk Karadžić" iz Roršaha, Zavičaj iz Vintertura, "B. Radičević" iz Lugana, Izvor iz St. Galena, "Vuk Karadžić" iz Šenenverda, Homolje iz Gosaua i Kolo iz Nojhauzena.

Bivši prvaci Evropske smotre "Vuk Karadžić" iz Roršaha ovog puta su bili drugi, ali su veoma zadovoljni. Njima su roditelji igrača i članovi uprave priredili doček u klupskim prostorijama.

Smeh i suze radosnice

SFD Homolje iz Gosaua je prvi put na Evropskoj smotri osvojilo zlatnu plaketu, a smeh i suze radosnice krasili su lica članova kluba.
- Prelepo iskustvo i odličan osećaj kada se nađeš u samom vrhu srpskog folklora na evropskoj sceni - izjavio je Bojan Fusuljević, predsednik Homolja iz Gosaua.

- S moje strane, prvo hvala igračima, bili su fantastični, odradili su kako znaju i umeju i to se vidi po mestu koje su zaslužili. Biti drugi na Evropskoj smotri od 50 udruženja je velika stvar. Hvala svim igračima od srca i hvala delu uprave koji nam je priredio doček - izjavio je Novica Bubulović, predsednik kluba, prilikom dočeka u Roršahu.

- Bilo nam je prelepo, mnogo mi se svideo Portorož. Društvo je bilo odlično, svi su bili raspoloženi. Nisam se nadala da ćemo osvojiti drugo mesto i to je nagrada za naš celogodišnji trud - izjavila je Julija Stanković.

Kao i svake godine članovi Zavičaja iz Vintertura su stigli dan pre Smotre i proveli tri dana prvenstveno u druženju sa prijateljima iz drugih društava.

- Zahvaljujemo domaćinu na odličnoj organizaciji i svim učesnicima na sjajnim nastupima - izjavio je Jovica Lazarević, predsednik Zavičaja .

SKUD "Branko Radičević" iz Lugana je sa osvojenih 98 poena zauzeo 4. mesto, što je najbolji plasman od kako društvo nastupa na Evropskoj smotri. Novi predsednik, Aleksandar Jeremić, inače i igrač prvog ansambla već 12 godina, trenutno je najsrećniji jer je počeo mandat na najbolji mogući način:

- Nova i mlada uprava se borila da igrači ne posustanu i ne prestaju da veruju u sebe i u svoj tim. I nismo prestali! Nagrada je ovo 4. mesto, što je za naš SKUD ogroman i do sada najveći uspeh! Smotra jeste trenutak gde treba pokazati umeće i sve ono što se učilo u toku godine, ali svrha svega mora da bude nešto drugo: a to je da smo svi mi pobednici, jer čuvamo i negujemo sve ono što Srbe čini jedinstvenim narodom na svetu: kulturu, tradiciju, folklor i veru.

Najbolji provod

- Uvek je lepo kada se toliko omladine okupi na jednom mestu. Kad svi dele zajedno ljubav prema folkloru to ume da bude jedan od najlepših i najboljih provoda tokom godine. Uslovi za žurku i za boravak u Portorožu su bili prelepi. Što se tiče plasmana,
suviše je pričati, dovoljno je reći da je sedam društava iz Švajcarske dobilo zlatnu plaketu! O redosledu su odlučile nijanse i mi smo zadovoljni našim dostignućem - kaže Ivan Ristović, predsednik FMD Izvor iz St. Galena.
 

Podrška dala krila

- Prelep vikend i druženje u Portorožu. Vraćamo se kući sa 96,5 poena i osvojenim osmim zlatom! Čestitamo svim učesnicima na divno izvedenim koreografijama, a našim zemljacima posebno na osvojenim plasmanima. Hvala Bojanu Milinkoviću i njegovom orkestru i naravno veliko hvala našim roditeljima, drugarima i drugaricama koji su nam uvek bili verna podrška! I ništa bez našeg koreografa, Đorđa Lakušića - poručuju iz SKUD-a "Vuk Karadžić" iz Šenenverda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online