Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.11.2017.
11:23
Vestionline, Tanjug A

Jutro u minusu, a ovo je detaljna prognoza za narednih 6 meseci!

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije tokom dana se na području cele zemlje predviđaju mraz i magla na sveru i zapadu zemlje, a tokom dana pretežno sunčano.

Tanjug
Neko je mogao već da napravi Sneška Belića

U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno na istoku i jugoistoku ujutru i pre podne još ponegde sa snegom. Vetar slab i umeren, pre podne severozapadni, posle podne jugoistočni.

Jutarnja temperatura od -5 stepeni C na severu do 2 stepena C na jugu i istoku, a najviša dnevna od 3 do 7 stepena.

Inače, tokom noći i sutra ujutru predviđeno je oblačno mestimično sa snegom u zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji, uz stvaranje snežnog pokrivača, u nižim predelima od 10 do 15 cm, a na planinama i preko 20 cm.

Tokom noći i sutra ujutru više padavina očekuje se na jugoistoku i istoku. U Beogradu će ujutru na širem područja grada biti mraza i magle, tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, pre podne severozapadni, posle podne jugoistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 0 stepeni Celzijusa, najviša dnevna oko 5.

Prema izgledima vremena u narednih sedam dana, do 5. decembra, prognozira se da će u sredu jutro biti hladno sa slabim mrazem i maglom mestimično, tokom dana malo toplije, pre podne pretežno sunčano, u košavskom području jugoistočni vetar u pojačanju posle podne naoblačenje sa severa i zapada, mestimično sa slabom kišom.

Do kraja nedelje pretežno oblačno, u četvrtak i petak, mestimično sa kišom, više padavina u južnim i jugozapadnim krajevima, na višim planinama sa snegom, a za vikend i u ponedeljak hladnije, pa se sneg očekuje ponegde i u nižim predelima. Zatim se očekuje hladan period i bez padavina.

Tanjug
Zimska idila

Januar

Prema prognozi, očekuje se blaži i malo suvlji januar. Ipak, srednja januarska količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,8 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 4,6 stepeni.

Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 39 mm.

Februar

U februaru je prognozirana srednja februarska temperatura i količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 6,5 stepeni.

Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 28 mm.

pixabay.com
Da li će biti proleća?

Mart

I mart će biti blaži i malo suvlji, a srednja maksimalna temperatura vazduha biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,6 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 13,1 stepen.

Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 36 mm.

April

Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,6 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom aprila biće oko 19 stepeni.

Mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 4 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini aprilska suma padavina iznosiće oko 59 mm.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online