Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 30.04.2013.
02:59
Beta A

Dinkić: Planirani prihodi budžeta nisu ostvareni

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da su planirani prihodi budžeta u prva četiri meseca ostvareni u manjem iznosu od planiranog zbog čega će rashodi države morati da se smanje za oko 30 milijardi dinara.

Podbacila naplata poreza: Mlađan Dinkić

"Podbacila nam je naplata poreza na dobit, iz prostog razloga što je prošlogodišnja dobit koja je osnovica za oporezivanje jako mala, jer je privreda bila katastrofalna - prošla godina je najgora ekonomska godina u poslednjih 12 godina", rekao je Dinkić u intervjuu za Blic.

Dinkić je dodao da će država imati oko 20 milijardi dinara manje prihoda od PDV-a, dok će oko sedam milijardi biti izgubljeno na akcizama na cigarete, zbog šverca rezanog duvana.

"Nećemo dozvoliti da se potroši onoliko koliko je moguće u budžetu nego ćemo to trošenje ograničiti ministarstvima različitim kvotama. Ključni segmenti tu neće biti pogođeni, odustaće se od nekih investicija ili od trošenja u sektorima koje treba da se
sprovedu kad su dobra vremena", rekao je on.

Ministar je dodao da će uštede biti postignute odmah, bez rebalansa, kroz odluku Vlade Srbije o smanjenju kvota pojedinim ministarstvima, uključujući i ono koje on vodi.

On je, takođe, najavio da će biti smanjene subvencije gubitašima ali da se ništa neće promeniti što se tiče plata i penzija.

Dinkić je dodao da je sadašnje poslovanje "Srbijagasa" u svakom slučaju neodrživo, jer ta kompanija ima 800 miliona evra dugova za koje su uzete garancije države i više od 200 miliona za koje nema garancija.

"Srbijagas nije platio NIS-u nijedan dinar na ime isporuke nafte još od 1. januara prošle godine. Ne plaćaju ništa. I ruski premijer Medvedev se obratio meni i premijeru Dačiću u Moskvi s molbom da se to pitanje reši. Takva politika je neodrživa", rekao je Dinkić i dodao da se radi o maltene najvećem gubitašu u Srbiji zbog čega je
potrebno korenito promeniti poslovanje te firme.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.04.2013. 15:11
Lopovskofilozofski ekonomista i političar!
Utorak 30.04.2013. 06:39
Aha, zato je vapio "potpisujte bilo sta sto vam Brisel nudi, po svaku cenu". Sada stvari izlaze na videlo, a gde su mu Arapi, sokolovi, konji vrani, po livadi razigrani (za zlatan sat i konto u Svajcarskoj ne pitam, to dobro cuva). Dosta su nas zamajavali datumom, pederima i sl., doslo je vreme da se podnose racuni. A on je tu dosta zasluzio i zaduzio da se i njemu konacno ispostavi jedan broj, sestocifreni, ali u Zabeli.
Utorak 30.04.2013. 08:27
hahahaha.. "srbijagas" najveći problem, a komunjare sede u vladi zajedno sa njim? Daj ostavku retardirani !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online