Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 31.01.2014.
23:11
Beta A

Evo koliko je Nemačka bila dobra (u evrićima) prema Srbiji

Nemačka je najvažniji inostrani partner Srbije, ne uzimajući u obzir Evropsku uniju (EU), a vrednost sredstava koje je Nemačka od 2000. godine namenila Srbiji iznosi 1,6 milijardi evra, istakli su učesnici "Srpsko-nemačkog civilnog dijaloga" u Beogradu.

Nemačka je od 2000. godine Srbiji namenila 1,6 milijardi evra
 

Pomoćnica direktora kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije Ana Ilić rekla je da se očekuje da će stabilnost u pomoći i kontinuitet bilateralne saradnje s Nemačkom biti nastavljen i u narednim godinama.

Ona je, obraćajući se u delu skupa posvećenom ulozi Nemačke u Srbiji i rezultatima saradnje dveju zemalja, navela da Srbija, pored Nemačke, ima još 30 bilateralnih razvojnih partnera.

U okviru skupa, o saradnji sa Srbijom govorili su direktor srpske kancelarije nemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) Zigmund Miler i šef odseka Nemačke fondacije za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ) Štefan Pirner.

Govoreći o oblastima delovanja GIZ-a u Srbiji, Miler je naveo da su među njima održivi ekonomski razvoj, odgovorno vođenje vlade, energetika, omladina i druge oblasti, a da ta organizacija blisko sarađuje i s više ministarstava u srpskoj vladi.

Cilj saradnje je, kako je rekao, podrška Srbiji u procesu pridruživanja EU u smislu pokretanja reformskih procesa i razvijanja reformskih potencijala.

Pirner je, govoreći o aktivnostima IRZ-a u Srbiji, objasnio da među takve aktivnosti spadaju razne konferencije i seminari, a kao neke od glavnih partnera naveo je Ustavni sud Srbije, Pravosudnu akademiju, Zavod za intelektualnu svojinu i Kancelariju za ljudska i manjinska prava.

Članica glavnog odbora Evropskog pokreta u Srbiji Gordana Lazarević istakla je da je Nemačka dugoročni partner Srbije, a da se očekuje da Nemačka pomaže Srbiji do 2018. godine, ali da će, prema njenim nezvaničnim saznanjima, Nemačka pomagati Srbiji tokom celog procesa njenog pridruživanja EU.

Dvodnevni skup "Srpsko-nemački civilni dijalog", koji se završava danas, organizovan je u cilju razmene mišljenja i iskustava vezanih za evropske integracije između interesnih grupa iz Srbije i Nemačke, jačanja bilateralne i multilateralne saradnje privrede i civilnog društva, ali i jačanja konkurentnosti ekonomija obe zemlje.

Sastanak je okupio predstavnike političke i privredne javnosti, medija i civilnog društva iz Srbije i Nemačke, a održava se uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

POVEZANE VESTI

Subota 01.02.2014. 07:21
Dakle Njemačka dala Srbiji 1,6 milijardi eura. Godišnji BDP Srbije je 30 milijardi eura. 30x14= 420 milijardi eura. 1,6/420=0,0038. To znači da su Srbiju godišnje pomagali sa 0,38% BDP-a Srbije. Ajd da sada stavimo na tas vage zlo što su učinili Srbiji: odgovorni za 100 milijardi štete od NATO bombardovanja Srbije; odgovorni za otimačinu Kosova I proterivanje srpskog življa sa Kosova; odgovorni za proterivanje pola miliona Srba iz Hrvatske!
Petak 31.01.2014. 23:34
Znaci, zato nam tako dobro ide, sto Nemci od 2000-te "namenjuju" 100+ miliona evra godisnje u ekonomski "razvoj", "odgovorno" vodjenje vlade, itd. Da su upola toliko "uspesni" u Nemackoj, mogli bi da je nadjemo samo na istorijskim kartama.
Subota 01.02.2014. 09:24
Jadan je ko od drugi zavisi !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online