Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 22.01.2011.
20:44
Beta A

Josipović: Nema lova na branitelje

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Zagrebu da se slučajem hrvatskog veterana Tihomira Purde, koga Srbiji tereti za ratne zločine, ne otvara "lov na veštice", posebno ne na veterane.

"Ne poznajem konkretan slučaj i neću suditi o tome šta će da urade vlasti BiH. Naše državno tužilaštvo je reklo šta o tome misli i nemam tome šta da dodam", odgovorio je Josipović novinarima na pitanje da li očekuje da će Purda iz pritvora u BiH biti izručen Srbiji koja je podnela zahtev za izručenje.

Državno tužilaštvo u Osijeku u četvrtak je odlučilo da neće tražiti Purdino izručenje iz pritvora u BiH u kojem se nalazi od 5. januara, kada je uhapšen po poternici Srbije, jer je istragom utvrđeno da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv
njega u Hrvatskoj.

Ne postoji ''lov na veštice'': Ivo Josipović
 

Josipović je odbacio ocene da je tim slučajem otvoren "lov na veštice", ističući da kao predsednik može apsolutno da garantuje da nema nikakvog progona, nikakve hajke i da niko ne namerava da otvori "lov na veštice, posebno ne na veterane".

"Oni su zaslužni za našu slobodu, ponosni smo na njih, a žalosno je što neki pokušavaju da zloupotrebe veterana u političke svrhe", ocenio je hrvatski predsednik i dodao da će na narednom susreti s članovima Predsedništva BiH razgovarati i o pravosudnoj saradnji sve države.

Hrvatski šef diplomatije Gordan Jandroković izjavio je danas da će Vlada u slučaju Purda učniti sve kako bi se on vratio u Hrvatsku. On je novinarima u Zagrebu rekao da vlada prati sve šta se u vezi s tim slučajem dešava u BiH.

Slučaj Purda danas je komentarisao i predsedik desničarske Hrvatske stranke prava Daniel Srb, koji je rekao da je Tihomir Purda "žrtva nevešte hrvatske diplomatije".

"Četnici i zločinci u Hrvatskoj se aboliraju i na njih se primjenjuje Zakon o opštem pomilovanju, a nasuprot tome hrvatski veterani se hapse bez ikakvog dokaza", smatra Srb.

POVEZANE VESTI

Subota 22.01.2011. 20:58
Jedina razlika izmedju "Lepog" i ovog Josipovica jeste u broju procitanih knjiga - na strani josipa, inace bez toga su indenticni kurtoni koji skakucu kad Ameri narede da skakucu, zalosno!
Subota 22.01.2011. 20:46
Bravo! Pravne Institucije Hrvatske,Srbije i BIH-a neka rade svoj posao,potpuno se slažem!
Subota 22.01.2011. 21:50
Svaka cast njima oni svoje borce neisporucuju a mi s ovim predsednikom na vlasti ispadosmo teske budale.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online