Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 30.04.2011.
04:53
Vesti A

''Milorade, zašto vam je ovo trebalo?''

Sastanak između visokog izaslanika EU Miroslava Lajčaka i predsednika RS Milorada Dodika protekao je u opuštenoj atmosferi, saznaju "Vesti".

Pri tom je, sudeći prema razgovoru, EU više zabrinuta zbog toga što se teško formira vlast na nivou Bosne i Hercegovine. Lajčak je Dodiku, saznaju "Vesti", u prijateljskom tonu, rekao:

Miroslav Lajčak i Milorad Dodik
 


- Ne znam zašto vam je ovo trebalo. BiH je bila u centru pažnje zato što mesecima ne može da se formira vlast, i u EU smo više zabrinuti zbog toga, a sada je zbog

raspisanog referenduma težište krize prebačeno u Republiku Srpsku.


Lajčak nije pretio nikakvim sankcijama i rekao je da ga ne brine održavanje referenduma samo po sebi, nego sadržaj, odnosno referendumsko pitanje. Stav Evrope je da se na taj način zadire u nadležnost Ustavnog suda BiH.

OHR razrađuje sankcije

 

Kancelarija visokog predstavnika u BiH razrađuje sankcije protiv političara u RS ukoliko ne povuku odluku o održavanju referenduma. Kao što se već zna, reč o pojedinačnim zabranama putovanja u Evropu i blokiranju računa u zapadnim zemljama.


Sankcije su predviđene u dva kruga. Prvim bi bila obuhvaćena uža grupa političara u RS, a ako to ne da rezultate, drugim talasom sankcija proširiće se taj krug.


- Hvala bogu, ja više nisam visoki predstavnik u Bosni, pa ne moram da rešavam i ovakva pitanja - rekao je Lajčak.


On je ponovio da cela ova situacija u BiH i u RS vodi u pogrešnom pravcu, odnosno udaljava Bosnu i Hercegovinu od Evrope i drži je godinu dana u stagnaciji.

POVEZANE VESTI

Subota 30.04.2011. 08:18
Zasto je trebalo? Pa treba i dalje, i to ne treba smatrati svrsenim cinom ("zasto vam je ovo trebalo") jer nije proslo vrijeme vec je u pitanju radnja koja se desila u skoroj u proslosti I!! jos uvijek traje. Oboriti zakone koje je nametnuo okupator KAO! i "sud" u Sarajevu A.S.A.P.! Zasto? Pa fino, ovoliki broj nepravednih 'presuda za genocid i ratne zlocine' ne moze da podnese nasa Republika Srpska, a da ostane na mjestu gdje jeste. Gdje je tu logika - masu Srba osudise i jos uvijek sude - sto automatski znaci da je RS nastala na zlocinu i genocidu i da kao takva ne moze da postoji! STO NIJE TACNO! Jako je bitan BROJ osudjenih Srba i ZA STA IH TERETE (genocid, r. zlocin, progone..).
Subota 30.04.2011. 08:54
Milorade, na fotografiji vidim stisnuo si Tadića. Trebao si odmah i da ga udaviš. Spasio bi Srbiju a i Republiki Srpsku.
Nedelja 01.05.2011. 00:57
taj lajčak je čovjek bez trunke morala, što je samo izrežirao u crnoj gori,jer kako objasniti da su i u azerbejdžanu godinu dana prije referenduma u cgnoj gori znali rezultate referenduma.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online