Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.10.2015.
21:12
Tanjug A

Moskva odgovorila Milu: Gde su dokazi o našoj umešanosti u proteste?

Moskva je zabrinuta zbog preterane upotrebe sile koju su crnogorske vlasti upotrebile protiv demonstranata u Podgorici i odbacuje optužbe na račun Rusije o umešanosti Moskve u provociranju nereda u Podgorici, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Fonet/AP
Najlakše je kriviti druge: Milo Đukanović optužuje Srbiju i Rusiju za nerede u Podgorici

- Kad je reč o Rusiji, veoma smo zabrinuti, ne zbog slobodnog izbora koji treba da načini crnogorski narod, već zbog preterane sile koju su vlasti Crne Gore upotrebile da uguše mirne proteste - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo i da crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je ranije rekao da su srpski nacionalisti i Rusija igrali aktivnu ulogu u organizovanju antivladinih protesta u Podgorici, nije izneo nijedan dokaz za tu tvrdnju prenosi Tass.

- Premijer Milo Đukanović nije izneo ni jednu jedinu konkretnu činjenicu imaginarne ruske umešanosti u podsticanje socijalne napetosti u Crnoj Gori o navodnoj ruskoj umešanosti u podsticanju socijalnih tenzija, jer takvih činjenica i nema - navodi se u saopštenju.

Prebacivanje odgovornosti

Dalje, rusko ministarstvo ističe da je Đukanovićev cilj jasan.

- On želi da prebaci odgovornost za sve više sukoba u Crnoj Gori, tako što potpuno ignoriše mišljenje značajnog dela crnogorskog društva - zaključuje rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusko ministarstvo ističe da su Đukanovićeve optužbe upućene Rusiji neosnovane i nepotkrepljene dokazima.

- Bili smo zbunjeni zbog neosnovanih izjava crnogorskog premijera Mila Đukanovića, koji je optužio Rusiju da je provocirala proteste u Podgorici i podstakla sukobe između policije i opozicionih snaga - piše u saopštenju.

Zna Milo što je narod nezadovoljan

Moskva je, takođe, uverena, da crnogorski premijer zna šta je pogoršalo situaciju u njegovoj zemlji.

- Teško je zamisliti da državnik, koji je na vlasti toliko dugo, ne shvata šta stoji iza pogoršanja situacije u njegovoj zemlji. On to sigurno zna. I više od toga. On definitivno zna zašto treba da ponavlja apsurdnu tvrdnju da je članstvo u NATO-u jedini put koji će osigurati nezavisnost Crne Gore - poručuje rusko ministarstvo.

Ministarstvo navodi i da je "Đukanović iskusni političar koji često menja stav i više voli da ne odgovori na zahteve sopstvenog naroda, dok je istovremeno zavistan od uslovljavanja spolja, u sopstvenom interesu".

POVEZANE VESTI

Sreda 28.10.2015. 12:26
Срби не заборавите колико су вам пута Црногорци забили нож у леђа , колико су вас пута ошамарили и непријатељима Србије поклањали нашу територију . Колико су вас пута лажно оптужили по налогу Запада да би протерали Православље са наших огњишта . Србине , не веруј Црногорцу ! Сташа Зијовић Никшићанка и најпознатија жена у црном по налогу Запада још 1990. године са својим Црногорцима пљује по Србима , називајући нас геноциднима , скривајући се иза окупаторских невладиних организација . Не тако давно и Филип Вујановић оптужио је Србе за геноцид у Сребреници . Прочешљати све руководеће функције у Србији и сменити Црногорце због шпијунаже и издаје . Србине , не веруј Црногорцу , он твоја огњишта распродаје под плаштом Запада . ТРАЈНО ЗАБРАНИТИ ЦРНОГОРЦИМА ДА БУДУ НА РУКОВОДЕЋИМ МЕСТИМА У СРБИЈИ!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online