Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 30.03.2011.
02:19 >> 15:15h
Blic A

Dečaka silovali brat, sestra, rođak i komšija

Gružanski kraj je šokiran najnovijim saznanjima o bludničenju bez presedana. Otac trinaestogodišnjeg slabije mentalno razvijenog dečaka M. M. iz sela Brnjice prijavio je juče zlostavljanje svog deteta policiji, piše beogradska štampa. Nadležni organi kažu da, prema dosadašnjim saznanjima, nema reči o seksualnom zlostavljanju maloletnika.

Komšija čekao da dečak bude sam kod kuće

Nad dečakom, koji ide u sedmi razred osnovne škole, seksualno su se iživljavali brat i sestra po majci, kao i rođak i komšija penzioner. Ispovest o silovanju, koje je dečak skrivao mesecima, šokirala je i policiju i radnike Centra za socijalni rad.
 

Dete su poslednjeg dana protekle školske godine zatekli u kući, dok mu je otac bio na poslu, u nadnici, i tu su ga silovali.
 

U seoskoj kući u Brnjici zatekli smo oca i sina... Teško im je, uplašeni su. Markova žena je umrla pre pet godina. Od tada živi sam i brine o svom detetu.
 

– Moj sin je promenio ponašanje, i nisam znao šta se dešava. Postao je nervozan. Plakao je, vikao na komšiju, terao ga iz dvorišta. Pre mesec dana mi je rekao šta mu se dogodilo. Teško mi je, ne mogu da verujem. Prijavio sam slučaj policiji, i on je ispričao sve do detalja. Nadam se da će neko da nam pomogne. Strah nas je i da ostanemo u kući – priča M. M.

Socijalni centar: Otac je poznati manipulator

 

Direktor Centra za socijalni rad u Kniću Zoran Drešević je naveo "da je reč o porodici koja je poznata toj ustanovi i da je otac maloletnika manipulator".


"Otac je svojevremeno imao starateljstvo nad stricem koji je mentalno retardiran, ali nakon naših saznanja da ga je iskorišćavao, slao u nadničenje i nije ga hranio na način dostojan čoveka, razvlastili smo ga tog starateljtva", rekao je Drešević.

 

Drešević je dodao da kako je otac maloletnika ostao bez primanja, prešao je kod tašte da živi, koja je američka penzionerka, ali ga je ona izbacila, zbog toga, kako se saznaje, što je pokrao, posle čega se vratio u kuću u kojoj je nekada živeo.

 

Tašta je potom, navodi Drešević, preuzela brigu o retardiranom stricu oca maloletnika.

Kako je mališan ispričao u policiji, poslednjeg dana škole ga je u kući samog zatekao komšija. Hteo je da gleda crtane filmove, ali ga je ovaj naterao da skine gaće. Tada su u kuću ušli i brat, sestra i rođak, pa su ga redom svi silovali“.
 

– Svi muškarci su mi to radili. Onda su mi pretili da će da me zaklati, ako kažem ocu. Mene je boleo stomak nekoliko dana, sve me je svrbelo i peklo, ali sam ćutao. Tek sam pre nekoliko dana rekao ocu šta se desilo – ispričao je dečak.

Policija: Nije bilo seksualnog zlostavljanja

Policija nije pronašla tragove seksualnog zlostavljanja
 

Nadležni organi kažu da, prema dosadašnjim saznanjima, nema reči o seksualnom zlostavljanju maloletnika.


U Policijskoj upravi u Kragujevcu je rečeno da nema indicija da je izvršeno krivično delo i naglašavaju da, "da ima indicija da je dete silovano, bar pola sela bi odmah bilo privedeno na informativni razgovor".


Takođe, dodaju u policiji, Višem tužilaštvu su po zakonom predviđenoj proceduri prosledili prijavu oca maloletnog dečaka koji je optužio nekoliko članova šire porodice da su seksualno zlostavljali njegovog trinaestogodišnjeg sina.


Viši tužilac iz Kragujevca Aleksandar Petrović je potvrdio da je prijava jutros stigla u Tužilaštvo kao i da će uskoro biti doneta odluka o daljem postupanju po tom predmetu.


"Maloletni dečak je juče u pratnji policije pregledan u Kliničkom centru i nisu ustanovljene povrede koje bi ukazale da je bilo silovanja, posle čega su i otac i sin upućeni kod psihijatra", rekli su u toj zdravstvenoj ustanovi.


Direktor Doma zdravlja u Kniću dr Boris Milovanović je rekao da se otac sa maloletnim sinom, koji je inače, slabijeg mentalnog razvoja, juče, 29. marta, javio Dečijem dispanzeru i zbog izjava da je dečak silovan lekari su ih uputili u Klinički centar u Kragujevcu radi utvrđivanja činjenica.

Sreda 30.03.2011. 03:27
to treba streljati i tacka!
Sreda 30.03.2011. 10:09
Sta reci, nijedna kazna nije dovoljna za ovakav zlocin. Da li neki normalan um moze da smisli dovoljno tesku i strogu kaznu za ovako nesto, ili bi trebalo pitati nekog psihopatu kako ih kazniti. U svakom slucaju ovo je uzas, treba se zapitati da li treba i imati decu kad zive medju nama ovaki manijaci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online