Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.04.2011.
14:08
B. Đokić - Vesti A

Policija Vučurevića uhapsila - slučajno

Božidara Vučurevića, ratnog gradonačelnika Trebinja, policija Srbije uhapsila je pre nedelju dana na graničnom prelazu Karakaj - slučajno.

Naime, Vučurević je prelazio granicu između Bosne i Hercegovine sa Srbijom u Zvorniku, kao i mnogo puta pre toga, ali je ovaj put detaljno proveren i ispostavilo se da je na Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Hrvatska zbog navodnih ratnih zločina na području Dubrovnika početkom rata u bivšoj SFRJ.
 

Božidar Vučurević je trenutno u ekstradicionom pritvoru
 

- Iz Odeljenja za ratne zločine stigla je informacija da će osoba koja je u Srbiji osumnjičena za ratne zločine najverovatnije preći granicu Srbije i Bosne i Hercegovine početkom aprila u predelu Zvornika ili Loznice. O tome je obaveštena granična policija koja je povećala broj policajaca koji kontrolišu taj deo granice. Radilo se o osobi starijih godina i dat je njegov generalni opis. Zbog toga su osobe koje odgovaraju opisu detaljnije proveravane da ne bi, kao što je običaj - bez problema ili stroge kontrole, prelazili granicu uz ličnu kartu. Na Vučurevićevu nesreću on je u tom razdoblju prešao granicu Republike Srpske i Srbije, a policajci kojima se učinilo da odgovara opisu, izvršili su proveru i ispostavilo se da je na Interpolovoj poternici. On je potom priveden u policijsku stanicu u Malom Zvorniku, posle čega je prebačen u Viši sud u Šapcu. Tako je, tražeći drugu osobu, policija privela Vučurevića - nezvanično saznaju "Vesti".
 

Ratni gradonačelnik Trebinja trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru i trenutno se odlučuje o zahtevu Hrvatske za njegovim izručenjem, što može potrajati i nekoliko meseci, jer se čeka odgovarajuća dokumentacija iz Hrvatske.
 

Tri godine čeka državljanstvo


Postoji velika mogućnost da Vučurević bude isporučen Hrvatskoj. Naime on nije državljanin Srbije, pa u Srbiji ne postoje formalne prepreke da bude isporučen drugoj zemlji. On je još 2008. godine u konzulatu Srbije u Banjaluci predao zahtev za državljanstvo Srbije, ali do trenutka njegovog privođenja nije dobio rešenje o upisu u knjigu državljana.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 12.04.2011. 14:13
........vrlo vazna informacija..... u italiji.....u programu koji ide nedeljom o KULTURI!!!!...---hapshenje "ratnog zlochinca" Srbina Vuchurevica koji je "napao dubrovnik i izvrsio agresiju kada je Srbija napala Hrvatsku!!!!....dokaz kako je pravda spora, ali dostizna"---NEVEROVATNO KAKVA FASHISTICHKA PROPAGANDA U VREME KADA I DECA GLEDAJU TV!!!!....SVE VLADE EU SU ANTISRPSKE!!!!....I TO NASTAVLJAJU DA BUDU ZAJEDNO SA VATIKANOM....OVO JE UPOZORENJE....SRBI BUDITE SE!!!!!..... .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online