Subota 8. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.10.2012.
10:20
Danas A

Bojović uskoro u Srbiji?

Ministarstvo pravde Srbije još nije donelo odluku da li će tražiti izručenje srpskih državljana, koji su pre dva dana uhapšeni u Španiji, a povezani su sa kriminalnom grupom Luke Bojovića.

Uskoro izručenje Srbiji: Luka Bojović
 

U policijskoj akciji u Španiji, u kojoj su učestvovale srpske i španske bezbednosne službe, uhapšeno je 15 osoba iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a među njima je i Bojovićeva supruga Barbara i njegov brat Nikola.

S druge strane, u ministarstvu napominju da je postupak za izručenje Luke Bojovića u toku. Kako objašnjavaju, Srbija je još u martu ove godine španskim vlastima uputila zahtev za izručenje Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića, a uz zahtev upućeno je i oko 2.000 strana dokumentacije o krivičnim delima za koja se oni terete u našoj zemlji.

Fatalne supruge

Interesantno je da su supruge imale važnu ulogu u hapšenju pripadnika zemunskog klana i naslednika ove kriminalne organizacije. Prema medijskim navodima koji se pozivaju na izvore u istrazi, Luka Bojović i njegov saradnik Siniša Petrić uhapšeni su u Španiji pošto je policija pratila i nadzirala kretanje njihovih supruga. Prema navodima španskih medija, Barbara, supruga Luke Bojovića, živela je sa njihovo troje dece u iznajmljenom stanu u turističkom naselju Finestrat kod Alikantea. Imala je otvoren račun u banci na svoje ime, a deca su bila upisana u školu pod pravim imenima. Barbara Bojović ih je odvodila u školu i na treninge tenisa i plivanja, a prošlog leta otvorila je kafe u Finestratu. Preko nje se navodno ušlo u trag Bojovićevom kumu Vladimiru Mijanoviću, koji je bio neposredna veza između Barbare i Luke.

"Prema Konvenciji Saveta Evrope o ekstradiciji, pritvor može da traje do godinu dana, a odlučivanje o tome da li su ispunjeni svi uslovi za izručenje je dvostepeno".

"Prvostepenu presudu doneće španski sud pošto razmotri dokumentaciju i zahtev za ekstradiciju, na koju okrivljeni imaju pravo žalbe, a konačnu odluku o izručenju doneće španski ministar. Od španskih vlasti još nismo dobili nikakav odgovor, ali su nas u nekoliko navrata uveravali da se radi na našem zahtevu, pa očekujemo da Luka Bojović uskoro bude u Srbiji, ukazuju u Ministarstvu pravde".

Inače, Luka Bojović zvani Pekar, Vladimir Milisavljević, poznatiji kao Vlada Budala, i Siniša Petrić uhapšeni su u jednom restoranu u Valensiji 9. februara 2012. Trojica bivših pripadnika "zemunskog klana" se sumnjiče za razne kriminalne radnje u Španiji i za desetine ubistava u Srbiji, među kojima je i ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online