Četvrtak 13. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.11.2012.
00:12
Večernje novosti A

Vranjem haraju lokalni i beogradski mafijaši

"Spalili su mi kompletno opremljenu kuću i izazvali štetu od 50.000 evra, a policija od mene traži da dam DNK", ogorčen je Velimir Vukoslavović (30), ugostitelj iz Vranja, istakavši da je završio ekonomski fakultet i da se nikada nije bavio kriminalom, već samo biznisom, vodeći kafiće u Nišu i Vranju.

Vranje: Pojedini ugostitelji smatraju da su na meti kriminalaca
 

Vukoslavovićevu kuću od koje su ostali samo čađavi zidovi nepoznati počionici su bukvalno digli u vazduh pre nešto više od mesec dana.


- Tek posle mesec dana od paljevine policija me je pozvala, ali ne da bi rekli dokle je stigla istraga, već da bi mi ponovo uzeli uzorak DNK - kaže Vukoslavović. - Bojim se da mi nešto ne podmetnu, jer sam čuo da kad uzimaju DNK po drugi put nameštaju. To mi je potvrdio i moj prijatelj Nikola Trajković Čuta koji je ležao u zatvoru, jer je navodno zapalio pozorište.


Sagovornik "Večernjih novosti" kaže da je blizak prijatelj sa Trajkovićem i Milošem Mladenovićem i da ovih dana započinju zajednički biznis, otvaraju kafić u vranjskoj promenadi - Brankovoj ulici. Ovaj momak ne otkriva imena, ali tvrdi da su on i njegovi prijatelji meta lokalnih mafijaša koji rade za beogradske bosove.


- Nedavno su nas napali dok smo mirno sedeli u bašti restorana, a mene su udarili pištoljem u lice i to sleđa - kaže Vukoslavović. - Zatim su me siledžije s fantomkama uhodile i pravile sačekušu ispred kuće, ali sam uspeo da im umaknem. Ne znam šta hoće od mene, ja sam miran čovek i samo gledam svoja posla i siguran sam da će se na kraju dokazati da smo ja i moji prijatelji samo žrtve policije. Na njih se vrši pritisak da nekog uhapse zbog paljevina, a očigledno neko moćan štiti prave piromane.
 

Nema vremena za politiku

Vukoslavović kaže da se druži s političarima, ali da se sam iz nje povukao, jer mu biznis ne ostavlja dovoljno vremena:

- Bio sam jedan od osnivača Jedinstvene Srbije u Vranju i član gradskog odbora, ali sam napustio politički angažman kad sam otvorio kafić u Nišu.

Sagovornik beogradskog dnevnika diplomatski izbegava da pomene konkretna imena, ali navodi gradske priče prema kojima su i neki gradski čelnici i policajci povezani sa opasnim ljudima koji bi trebalo prvi da budu uhapšeni.


- Zašto bi inače policajci u uniformi čuvali automobile estradnih zvezda i nezvaničnog vlasnika diskoteke, koja je zapaljena, koji su celog leta paradirali gradom - pita se Vukoslavović. - U toj diskoteci neretko su bili gosti visoki gradski funkcioneri, o čemu svedoče i fotografije koje su sami postavili na Fejsbuk.


Vukoslavović kaže da je u početku mislio da su napadi na njega i njegove prijatelje slučajni incidenti, ali sada priznaje da je ozbiljno zabrinut.


- Sada se već pitam kako će se ovo završiti, po gradu se priča o osveti beogradskih bosova, ali plašim se da će stradati nevini kao i do sada. Miloš, Čuta i ja otvaramo kafić i strepimo šta će se desiti. Neki nam kažu da će nas napasti jer smo konkurencija diskoteci, ali smatram da je to glupost, jer kafić sa 30 mesta nikada ne može da konkuriše takvom objektu koji prima 2.000 ljudi - zaključuje Vukoslavović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online