Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.01.2013.
13:06
B. Đokić - Vesti A

Šarić hoće da se preda

Sudeći prema najavama čelnih ljudi Srbije, stekli su se uslovi da se odbegli narko-bos Darko Šarić nađe iza rešetaka, odnosno preda, što je ranije već pokušao.

KAKO DOŠLO TAKO OTIŠLO: Akcija zaplene ŠArićeve imovine na Tatarskom brdu u Novom Sadu
 


Naime, kako "Vesti" saznaju od osoba uključenih u Šarićev slučaj, narko-bos će se uskoro naći pred srpskim pravosudnim organima kojima će, kako se očekuje, reći kome je tokom godina, dok je bio "nedodirljiv", davao pare zarađene od trgovine drogom. U pitanju su prevashodno političari koji su jednog od većih narko-dilera na svetu, kako kaže naš izvor "reketirali u zamenu za zaštitu i mogućnost da kupuje firme po Srbiji, odnosno slobodno učestvuje u privatizaciji".
 

- Šarić je veći deo bekstva poslednjih godina proveo u Crnoj Gori, sa povremenim odlascima u Albaniju i još neke zemlje. Kada je shvatio da su ga gotovo svi koje je finansirao izdali i da je mnogima korisnije da on bude mrtav nego živ, odlučio je da se preda srpskim istražnim organima - priča sagovornik "Vesti", otkrivajući jednu od najvećih tajni u Srbiji poslednjih nekoliko godina.


U strahu da neće dočekati suđenje živ, Šarić je vrlo oprezno kontaktirao srpske bezbednosne službe, kako bi istražio mogućnost predaje.

Darko Šarić

- Srpsku policiju kontaktirao je u prvoj polovini 2010. godine jedan od Šarićevih najbližih saradnika Dragan Dudić zvani Fric iz Kotora. Rekao je da Šarić želi da se preda. Dogovoreno je da se organizuje sastanak Dudića sa predstavnicima srpskog tužilaštva, BIA i policije na Zlatiboru, u dubokoj konspiraciji. Dudiću je ponuđeno da dođu po njega na granicu Crne Gore, ali je on odbio, objasnivši da će se sam, svojim kanalima, prebaciti do Srbije. To svedoči o njegovom nepoverenju u srpske državne organe, koje se kasnije pokazalo kao opravdano - otkriva izvor "Vesti".

Na Zlatiboru je Dudić predstavnicima srpskih bezbednosnih i pravosudnih organa preneo Šarićevu nameru da se preda i da se plaši za svoju bezbednost. Postignut je načelni dogovor i Dudić je krenuo sa Zlatibora put Crne Gore, odbivši ponovo pomoć srpskih službi.


- Ceo sastanak na Zlatiboru je sniman. Svi su bili vrlo zadovoljni mogućnošću da se najtraženija osoba Balkana i Evrope nađe u rukama pravosudnih organa. Međutim, nakon nekoliko sati ova informacija je "procurila" i došla do onih kojima nikako nije odgovaralo da se Šarić preda i progovori. Sutradan, po povratku u Crnu Goru, Dudić je likvidiran na terasi kotorskog kafića Moka - podseća izvor "Vesti" i naglašava da je time prekinuta komunikacija sa Šarićem koji je ubistvo Dudića shvatio kao poruku da mu srpske službe ne mogu garantovati bezbednost.

Dragan Dudić Fric

Otkako je Aleksandar Vučić krenuo u borbu protiv korupcije i kriminala i od kada neki političari za koje se pretpostavlja da im je Šarić davao milione evra nemaju uticaj na policiju i BIA, stvoreni uslovi da se Šarić preda. Zbog toga se poslednjih dana čuju najave da će se narko- bos vrlo brzo naći iza rešetaka.


- Šta će Šarić sve reći, možemo samo da nagađamo. Mogao bi čak da dobije i blažu kaznu ako kaže kome je sve godinama davao pare - pretpostavlja izvor "Vesti". On ponavlja da su dosadašnje vlasti blagonaklono gledale na Šarića dok je dilovao tone kokaina iz Južne Amerike za Evropu i novac ulagao u propala srpska preduzeća.


- Uzimali su deo za sebe, za stranke, za izbore. Kada je Šarić postao opasan, samo su ga pustili niz vodu - kaže izvor "Vesti".
 

Sklonjen u Švajcarskoj?


Prema pisanju jednog beogradskog nedeljnog lista, Šarić se trenutno krije u Švajcarskoj gde je jedno vreme bio sklonjen i 2010. godine. Narko-bos je u Švajcarsku stigao uoči novogodišnjih praznika. 

 

Premijer obećao hapšenje


Sumnje da su neki od ministara prošle i sadašnje Vlade Srbije dobijali novac od Šarića, juče je komentarisao i Ivica Dačić.


- To su vrlo ozbiljne optužbe i ja ću lično insistirati da se taj slučaj reši. Ukoliko je neko od ministara razgovarao sa Šarićem, on će biti uhapšen, a ukoliko to nije tačno, biće smenjen onaj ko je dao takvu informaciju - izjavio je premijer.

POVEZANE VESTI

Petak 11.01.2013. 13:23
Sada mnogi "pošteni" političari drhte!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online