Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.06.2013.
13:04
K. Krstić Tadić - Vesti A

"Ojadila me TV mafija"

Naša čitateljka Slavica Kukalj (52) iz Raštata u Nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg samo je jedna je od prevarenih gledalaca televizija Astra i Duga, koji pravdu hoće da potraže na sudu u Srbiji.

Na sud po pravdu: Slavica Kukalj

Naime, Slavica, diplomirani ekonomista, rodom iz Žitorađe koja je do dolaska za Nemačku 1988. godine živela u Nišu u decembru 2010. godine, a potom i u januaru i februaru 2011. godine je zvala televizijske stanice Duga i Astra želeći da se čuje sa određenim astrolozima.


- Moj suprug Slobodan je znajući za moja interesovanja za astrologiju zbog njegove bolesti želeo da se čujem sa njima i da čuje kako će se stvari dalje odvijati. Takođe, kako moja ćerka koja živi u Prokuplju i ima završena dva fakulteta nikako nije mogla da nađe posao i on i ja smo želeli da znamo da li postoje neke prepreke i da li možemo putem astrologije da saznamo šta je po sredi - počela je Slavica svoju priču za naš list.


Ona kaže da je više puta zvala astrologe na TV i to utorkom i sredom oko ponoći kada bi se vratila s posla.

Novac za humanitarne svrhe

Sagovornica "Vesti" kaže da će kao dokaz priložiti svoje telefonske račune i da spremna da bude jedan od svedoka u procesu protiv osumnjičenih. Takođe, bi volela da stupi u kontakt sa ostalim prevarenim srpskim građanima dijaspore i da zajedno sa njima oformi udruženje koji će se u budućnosti boriti protiv ovakvih i sličnih prevara. Ukoliko joj novac bude vraćen kaže da će ga dati na lečenje dece u Srbiji.

- Kada jednom upadnete u mašinu ne ukapirate odmah o čemu se radi. I nakon dužeg vremena po pozivu povežu vas sa astrologom, kažete svoj problem, a oni vam kažu šta da radite i kada ponovo da nazove. E, onda kada sam ponovo zvala morala sam da čekam u više navrata i preko sat vremena, jednom čak sat i 20 minuta, a često bi se nakon dugog čekanja veza prekidala - priča Slavica.


- Iz nedelje u nedelju nisam ni slutila šta me čeka, posebno što smo otišli za Srbiju i kada smo se vratili morali smo da platimo telefonske račune veće do 1.000 evra. Račun za još jedan mesec sam napravila ne zbog astrologa već zbog toga što sam ih zvala da mi objasne zašto su uzeli toliko novca. Kod nemačkog Telekoma sam proverila ceo slučaj. Tada mi je postalo jasno - pa gde to ima da je otvoreno 90 linija i to samo na jednog astrologa. Mene prevara jako boli - priča Slavica i pri tom ne krije razočaranje koje je doživela.
 

Pljačka: Računi koje je Slavica dobila posle poziva emisijama na TV Astra i Duga
 

Pitala je u par navrata kome da se obrati, šta da uradi i u jednom trenutku je digla ruke. Prebolela je pare, ali ne i tugu i na koji način su joj uzete pare. Kaže da joj je jedno vreme (oko tri meseca) i telefon bio isključen pošto nije imala para da plati sve račune. Posvetila se više porodici, bolesnom mužu, a u međuvremenu se i sama razbolela.

Upozorenje drugima

Slavica smatra da je važno da svoju priču i svoj bol podeli sa drugima i tako ih upozori na moguće prevare.
- Često muka i nemoć nateraju ljude da se okrenu i da potraže i neka druga rešenja, koja su nekima pomogla. Ne kaže se džabe davljenik se i za slamku hvata - dodala je Slavica.

Ipak, u svom omiljenom listu "Vesti" uz koga je od prvog dana krajem novembra prošle godine je videla tekst da dijaspora treba da prijavi prevaru.


- Kada sam pozvala policiju prebacivali su me sa linije na liniju. Kada sam došla do jednog inspektora ime mu ne znam on nije hteo da me sluša, pa shodno tome mislim da nije ni shvatio suštinu problema, već je samo rekao "ma dajte gospođo, što ćemo mi da slušamo kako ste Vi prevareni u dijaspori". Pokušala sam da stavim do znanja da smo prevareni iz Srbije, ali je već bilo kasno... veza je bila prekinuta" - seća se Slavica.


Zbog bolesti je morala u penziju pa se nije puno bavila tom temom. Ali kako se ovih dana proces protiv vlasnika TV stanica koji su ojadili građane za 35 miliona evra ponovo našao u žiži interesovanja Slavica se obratila "Vestima".

Ponedeljak 03.06.2013. 15:01
Sestro slatka,dzabe Vam vasi fakulteti...
Ponedeljak 03.06.2013. 15:24
Gospodja ocigledno nije znala kakvim se sve trikovima sluze oni koji se kriju iza maski atrologa vidovnjaka i sl sarlatana koji su nasli nacin da dodju do para..za divljenje je koliko je ljudi ovde sigurno da oni govore istinu i zove ih pa nije ni cudo sto su se ovi obogatili tim prevarama...ali sve je to polusvet pa mi je ovaj tekst bio tragikomican...vi dragi moji punite dzepove i ovim estradnim zvezdama sto s njima skacete po stolovima po kafanama pa mogu i ovi malo da se omrse...mozda ste ipak trebali nekog sirotog da pomognete...dobro se dobrim vraca pa bi se i vasi problemi sredili...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online