Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.07.2014.
05:45
Z. M. A

Zbog ćerke umalo u zatvor

Pre puta u Hrvatsku gde je 4. jula pred Opštinskim sudom u Zagrebu bila zakazana brakorazvodna parnica između Roberta Matijevića i njegove supruge Nataše iz Ljiga koja je iz tog braka i iz Hrvatske pobegla zbog nasilja u porodici, o čemu smo više puta pisali, Nataša Matijević je izrazila strah da će prilikom ulaska u Hrvatsku biti uhapšena i to se umalo nije desilo da nije bilo reakcije prvog sekretara Ambasade Srbije u Zagrebu Zorana Vasiljevića.

Veruje u pravdu: Nataša Matijević
 


Nataša je na zakazano ročište krenula sa advokatom Vladimirom Marinkovim i kumom Zoranom Bekrić koja se pred sudom u Zagrebu pojavila u svojstvu svedoka, ali je granična policija zaustavila prilikom prelaska hrvatske granice jer je njen suprug Robert protiv nje podneo tužbu za otmicu deteta po Haškoj konvenciji.

Nataši je put ka Zagrebu dozvoljen tek kada je prvi sekretar ambasadora Vasiljević objasnio policiji da Nataša mora da se pojavi na sudu što je policija, koja je prema rečima Nataše Matijević bila veoma korektna, uvažila.


- Suđenje je bilo posebna priča jer je Robert na sve načine pokušavao da me predstavi kao


"umobolnu otmičarku i zlostavljača deteta", a trajalo je šest i po sati, što je, valjda najduže suđenje po ovom osnovu u Opštinskom sudu u Zagrebu. Tražio je da Rea pripadne njemu, a da ja imam pravo da je viđam jednom mesečno u Zagrebu - kaže za "Vesti" Nataša Matijević.

Srpski sud uz majku

Istog dana kada je održana brakorazvodna parnica u Zagrebu, Opštinski sud u Mionici je doneo odluku koju je potpisao sudija Aleksandar Žurić kojom je poništena prethodna odluka ovog suda kojom je Nataša Matijević, pod pretnjom novčane, a zatim i zatvorske kazne, obavezna da ćerku Reu preda ocu Robertu Matijeviću što je nekoliko puta odlagano.


No, dok je bila u sudnici Nataša nije ni slutila da je pred vratima čekaju inpektori policije zbog privođenja radi ponovnog davanja izjava. Zahvaljujući dogovoru Natašinih advokata i predstavnika Ambasade Srbije, ali i razumevanju policije, Nataša je posle suđenja izjavu dala u prostorijama suda posle čega joj je rečeno da je međunarodna poternica protiv nje po osnovu prijave supruga Roberta povučena i da više neće imati problema prilikom prelaska granice.


- Bez obzira na sve probleme koje sam imala u vezi sa odlaskom u Zagreb i straha koji sam osećala, moram da istaknem da je hrvatska policija bila veoma korektna prema meni u toku zadržavanja na granici i kasnije prilikom davanja izjave u prostorijama suda. Posebno se to odnosi na njihovu odluku da prihvate predlog advokata i predstavnika ambasade da se razgovor obavi bez mog privođenja u prostorije policije jer se ispred suda nalazio veliki broj novinara koji su očekivali da me policija privede.


Čitanje odluke Opštinskog suda je zakazano za 14. jul kada će biti odlučeno kome će sud dodeliti starateljstvo nad četvorogodišnjom Reom.


- Nadam se da će sud u Zagrebu odlučivati nepristrasno i da će doneti pravednu odluku, a to je, po meni i po razmišljanju svih onih koji su upoznati sa tim šta sam sve preživela, da Rea ostane da živi pored mene gde joj je i mesto.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online