Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 23.02.2015.
18:58
Tanjug A

"Svedočiću protiv Miškovića ako dobijem poziv suda"

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da će se odazvati pozivu na svedočenje u procesu protiv vlasnika "Delta Holdinga" Miroslava Miškovića ukoliko dobije poziv od suda.

Fonet/N.Đ.
Neće odbiti pozuv suda: Boris Tadić

Tadić kaže da je istraga protiv Miškovića započeta u vreme njegovog predsedničkog mandata kada je, kako navodi, i pokrenuta borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, i da nije tačno da je njen rezultat da je Mišković nevin, već je istraga nastavljena kako bi se našli dokazi na osnovu kojih bi protiv njega i bila podignuta optužnica.

Miroslav Mišković je uhapšen samo nekoliko meseci nakon izbora, upravo na osnovu te istrage koja je započeta u vreme prethodne vlasti, naveo je Tadić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je dodao da u vreme kada je bio predsednik Srbije nije bilo dovoljno dokaza na osnovu kojih bi Miroslav Mišković bio pravosnažno osuđen, a da bi hapšenje bez izgleda za pravosnažnu presudu značilo da bi bio pušten na slobodu, čime bi bila dovedena u pitanje borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Dakle, cilj te istrage je bio da Miroslav Mišković bude pravosnažno osuđen, a ne da bude uhapšen u cilju podizanja političke popularnosti", rekao je Tadić i naveo da je upravo takav pristup doveo do toga da u vreme njegovog predsedničkog mandata imamo prve pravosnažne presude protiv onih koji su se bavili organizovanim kriminalom.

Odbrana vlasnika "Delta Holdinga" Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka predložila je danas da se bivši predsednik Srbije Boris Tadić sasluša kao svedok u procesu koji se protiv njih vodi u Specijalnom sudu u Beogradu.

Tadićevo svedočenje predloženo je jer je kao predsednik lično naložio svojim službama da istraže rad Miškovića i utvrđeno je da nema krivičnog dela, navela je odbrana Miroslava Miškovića.

Odbrana Miroslava Miškovića predložila je da svedoči i bivši ministar privrede Saša Radulović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.02.2015. 19:36
Оооо где си Тадићу издајниику и плаћенику запада.Тадић је 7 . 9 . 2006.год. са Кондолизу Рајс потписао СОФА споразум документ којим је Тадић Ауторизовао Америчку окупацију Србије. Тадићев ДС је довео лажну демократију.Тадићу зашто је твоја супруга побегла у Манастир ??? Тадић је плаћеник Брисела и Вашингтона. Тадић и САД су створиле СНС .Динкић је гарантовао да ће сваки Србин добити по 1 000 евра ако победи за Преседника Србије Тадић и народ је веровао у Бајке Динкића и гласао је за Тадића. Тадић је ухапсио РАТКА МЛАДИЋА и бацио иза решетака у Хагу да умре .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online