Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 14.11.2016.
11:13
alo rs, Vestionline A

"Vučića ciljao snajperista Berić"

Pokušaj atentata na crnogorskog premijera Mila Đukanovića blisko je povezan sa oružjem koje je pronađeno u Jajincima i u Novom Beogradu, a koje je, kako se pretpostavlja, bilo namenjeno za ubistvo premijera Srbije Aleksandra Vučića.

facebook.com/Dejan Beric
Dejan Berić trebalo da ubije premijera?

Ovo je srpskim istražnim organima izjavio svedok Aleksandar Sinđelić, koji je detaljno ispitan u Beogradu pre nego što se našao u istražnom zatvoru u Crnoj Gori, piše list "Alo".

Sinđelić je kao organizatora ubistva srpskog premijera imenovao dobrovoljca Dejana Berića, jednog od najopasnijih snajperista koji se na strani proruskih pobunjenika bori u Ukrajini.

- Berić je jedan od vođa srpskih dobrovoljaca koji na strani proruskih pobunjenika ratuju u Ukrajini. Radi se o vrlo opasnom čoveku koji održava bliske veze sa ekstremnim nacionalističkim krugovima u Rusiji, ali i u Srbiji. Istražni organi trenutno proveravaju njegovo kretanje, kao i kretanje ljudi koji su mu bliski. Ispituje se bukvalno svaki trag, pa i ono što je izjavio Sinđelić koji je takođe bio angažovan kao dobrovoljac u Ukrajini.

To je potvrdio i podgorički dnevni list "Dan", koji takođe piše da se Sin­đe­lić do­bro­volj­no ja­vio is­tra­žnim or­ga­ni­ma Sr­bi­je da sa­op­šti po­dat­ke o slu­ča­ju Ja­jin­ci i o pra­će­nju pre­mi­je­ra Vu­či­ća.

Kako navodi ovaj podgorički list, pre ne­go što se do­bro­volj­no pre­dao tu­ži­la­štvu Cr­ne Go­re, on je u Be­o­gra­du is­pri­čao ko su lju­di ko­ji su u dužem vre­men­skom pe­ri­o­du posma­tra­li sta­no­ve srp­skog pre­mi­je­ra i nje­go­vog bra­ta An­dre­ja Vu­či­ća u No­vom Be­o­gra­du.

Ko je Dejan Berić?

Dejan Berić (40), iz Putinaca kod Rume, jedan je od vođa dobrovoljaca na ratištu u Donjecku, gde se, prema svim dostupnim informacijama, još nalazi. Pretpostavlja se da je posle pogibije legendarnog komandanta Motorole preuzeo jednu od glavnih pozicija među dobrovoljcima, a srpskoj javnosti je postao poznat posle sukoba sa Radomirom Počučom, bivšim portparolom Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije. Počuča je nakon toga sklonjen sa ratišta da bi bio uhapšen prilikom pokušaja da se vrati u Srbiju.

Za ubistvo Mila bilo angažovano 500 ljudi

Aleksandar Sinđelić na saslušanju u Istražnom zatvoru u Spužu do detalja je ispričao kako je sa Bratislavom Dikićem organizovao kriminalnu grupu koja je pripremala nerede posle izbora u Crnoj Gori 16. oktobra - da ubije Mila Đukanovića i nasilno preuzme vlast u Crnoj Gori.

Pred istražiteljima je priznao da je okupio ljude i obezbedio im vojnu i policijsku opremu koja bi im poslužila da se 16. oktobra uveče što brže i sigurnije domognu zgrade Skupštine.

Navodi se da su Sinđelića angažovala dvojica ruskih nacionalista koja su rukovodila čitavom organizacijom, za koju istražitelji veruju da je u nju bilo uključeno 500 ljudi.

Rusi su, navodno, tražili od Sinđelića da vrbuje članove kriminalne organizacije, spremne da izazovu nerede, pucaju na građane i likvidiraju Đukanovića.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2016. 19:45
Ma jedite go-vna kod vas je svako kriv ko drugacije razmislja od vas!Dosadili ste bogu i narodu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online