Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.02.2011.
13:07 >> 15:30h
Beta A

Pacoli predsednik protiv Ustava i uz pomoć Amerikanaca

Izbor predsednika Kosmeta glavna je tema današnje prištinske štampe, koja ocenjuje da je Bedžet Pacoli izabran za predsednika zahvaljujući pritiscima koje je na jedan broj poslanika DPK-a izvršio njen lider, premijer Kosmeta Hašim Tači.

Prvi čovek Kosmeta uz pomoć pritisaka Tačija i Amerikanaca: Bedžet Pacoli 

Mediji prenose izjave predsednika kosmetske skupštine Jakupa Krasnićija da je zantev da se odredi pauza nakon drugog kruga glasanja za predsednika Kosmeta neustavan i u suprotnsti sa poslovnikom o radu Skupštine.


“Koha ditore“ prenosi SMS prepisku između Pacolija i izvesnog Esada Puškara tokom sednice Skupštine pre izbora koja pokazuje da je u izboru Pacolija, pored Tačija, veliki uticaj imao i američki ambasador na Kosmetu Kristofer Del.


Prištinske TV stanice su u utorak prenosile ceo tok sednice Skupštine Kosmeta, kao i izjave poslanika iz opozicionih stranaka koje su bojkotovale proces izbora predsednika Kosmeta.


Takođe se prenose i ocene Nacionalnog demokratskog instituta (KDI) iz Prištine da je pauza u procesu glasanja za predsednika Kosmeta suprotna Ustavu i poslovniku o radu Skupštine Kosmeta.


Mediji takođe prenose izjave bivšeg ministrra saobraćaja i telekomunikacija, sada poslanika vladajuće DPK, Fatmira Ljimaja da je glasao protiv izbora Pacolija za predsednika, jer smatra da ima mnogo onih koji to mesto zaslužuju više od njega.

Obilazak grobova Rugove i Jašarija

Predsednik Kosova Bedžet Pacoli prvi dan na funkciji predsednika počeo je polaganjem cveća na grobove prvog predsednika Kosova Ibrahima Rugove i komandanta bivše OVK Adema Jašarija, a posetio je i porodicu Ramuša Haradinaja.

Na početku svog predsedničkog mandata, Pacoli je obišao i spomenik pripadnika OVK Zahira Pajazitija u selu Orlane, u opštini Podujevo. 

Veterani OVK: Ne priznajemo Pacolija!

Lider organizacije ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosmeta Muharem Džemajli izjavio je da odbacuje izbor Bedžeta Pacolija za predsednika Kosmeta i da ga veterani neće prihvatiti, piše “Koha Ditore“.

Džemajli je rekao da Pacoli treba da objasni izjavu da Kosmet ne može funkcionisati bez Srbije.

Prema Džemajlijevim rečima, Pacolijeva izjava je neodgovorna i nespojiva sa osobom koja želi da predstavlja narod Kosmeta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online