Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.04.2011.
17:23
Vestionline A

Srpski radio na Kosovu zatvoren "zbog dugova"

Program radija “Kontakt Plus” iz Kosovske Mitrovice prekinut je danas, kada je obezbeđenje kombinata ''Trepča'' u čijim prostorijama se nalazi radio, onemogućilo zaposlenima korišćenje radijske opreme.

Obezbeđenje ''Trepče'' je zbog duga na ime kirije, fizički zabranilo novinarima i tehničarima da opremu koja je radijsko vlasništvo premeste na drugu lokaciju, čime su onemogućili emitiovanje programa, piše u saopštenju prosleđenom medijima.

Obezbeđenje nije dalo zaposlenima da uđu u prostorije radija
 

Još se navodi da je sa “ovim slučajem odmah su upoznati su predstavnici Kosovske policijske službe koji su o tome napravili zapisnik. Usmene garancije direktorke radija Mirjane Milutinović, koja je odsutna zbog trudnoće da će izmiriti sve obaveze iz ugovora nisu bile dovoljne i zaposleni u “Trepči” su na krajnje brutalan način danas prekinuli rad najslušanije radio stanice na Kosovu koja program emituje na srpskom jeziku”.


Radio “Kontakt Plus” je, prema poslednjem istraživanju “Stratedžik Pulsa” je najslušanija radio stanica na Kosovu koja emituje program na srpskom jeziku, ujedno i jedina od tridesetak srpskih radio stanica na Kosovu koja nema sopstveni krov nad glavom.

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je postupak rukovodstva kombinata ''Trepča“ koje je naredilo obezbeđenju da onemogući prenos opreme radija ''Kontakt plus“ iz sadašnjih u nove prostorije, čime je prekinut program ovog radija iz Kosovske Mitrovice.

Kako se navodi u saopštenju, UNS je zapanjen što garancije direktorke radija Mirjane Milutinović, koja se zbog održavanja trudnoće nalazi u bolnici, da će dugovanja biti izmirena nisu prihvaćene i program najslušanijeg radija na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji je prekinut.

UNS podseća da se slična situacija dešavala krajem 2009. godine, kada menadžment ''Trepče“ nije dozvoljavao zaposlenima da uđu u zgradu zbog neizmirenih troškova zakupa. Neverovatno je da ovaj radio sve vreme plaća zakup od 11 evra po kvadratnom metru već sedam godina, a da se menadžment ''Trepče“ odlučio na nezakonito i nasilno ophođenje prema zaposlenima.

UNS još jednom poziva ministra za KiM Gorana Bogdanovića, kojeg je UNS još 2009. upozorio na činjenicu da na KiM jedino radio „Kontakt plus“ nema obezbeđen prostor za rad, da hitno reaguje i omogući nastavak emitovanja programa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online