Subota 8. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.12.2009.
11:30

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Novi zakon o bezbednosti saobraćaja - zabluda ili dobra stvar?

Novi zakon o bezbednosti saobraćaja počeo je sa primenom 11. decembra, a vlasti tvrde da će novi propisi znatno uticati na veću bezbednost na autoputevima i ulicama. Vozači, međutim, misle drugačije, što se vidi po komentarima na našoj internet stranici.

Za sada samo opominju: Javite nam svoja iskustva
 

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je pre nekoliko dana da Novi zakon o bezbednosti saobraćaja ’’nije bauk, već korak ka Evropi’’. On je dodao da je zakon donet u cilju prevencije- "da građani Srbije ne bi ginuli". Ministar je tu, ipak, donekle u pravu.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, u proteklih 11 meseci, zabeleženo je 14.000 saobraćajnih nezgoda, a 756 osoba je poginulo.
 

Sa druge strane, novi propisi u vezi sa kaznenim poenima, fluorescentnim prslucima, novčanim kaznama, razljutili su vozače, što se može videti po komentarima naših cenjenih posetilaca sajta.
 

Ada: ’’Ove kazne neće ništa promeniti, osim što ćemo umesto 10 evra morati da pandurima dajemo 20 evra da ne bi pisali kazne. Pa jedino se oni raduju ovom zakonu. A znaju i zasto!’’

Do 1. januara, samo opomene

 

U prelaznom periodu od 11. decembra do 1.januara 2010, policija će samo upozoravati prekršioce propisa, ukazujući im na težinu kazni koje će se primenjivati dogodine.

 

Saobraćajne prekršaje ćete do Nove godine plaćati po starom zakonu, a ako napravite prekršaj koji je predviđen po novom (a u starom nije postojao) bićete, za sada, samo opomenuti.

Saša: ’’ponoviće se 5. oktobar, čist lopovluk naroda’’


Igor: ’’Koliko god se oni nadaju da će ovim zakonom smanjiti broj nesreća i uvesti disciplinu u saobracaju, uvek će biti onih kojima se više isplati da daju 50 evrića, nego da izgube dozvolu. A policajac ko svaki živ čovek hm... malo li je na ovu krizu..’’


Edi: ’’Ako stanem na putu da pišam, jel treba da obučem prsluk’’

Igor: Ne znam šta će nam i Prva pomoć, po ovom zakonu neće niko da bude povređen, a ljudi će se ubijati sami čim naprave prekršaj.


Slobodanrakic: ’’ Danas u ovo j.... bezzakonito današnje vreme ako u julu
u14:15 pri dnevnoj temperaturi od 42,7 stepeni neko prođe autom kroz čarsiju bez upaljenih maglovki nije kul, a da ne pričamo o damama kojima dreždi crvena sijalica iza vozila pa kad je svetlosnim signalom opomenemo da nam to smeta, one se razmišljaju da li sam stvarno toliko lepa da mi se ovaj gospodin udvara?’’

Koliko je novi zakon delotvoran, i da li je bolji nego prethodni, pokazaće vreme. Ovom prilikom pozivamo posetioce našeg sajta da se jave, bilo komentarima, ili na telefone redakcije: 011/3190-261, 011/3193-771, 011/3193-773, ili mejlom na adresu redakcija@vesti-online.com, i kažu svoja iskustva i impresije o novim propisima u saobraćaju, kako bi zajedno jedni drugima pomogli u shvatanju zakona i kako da se ponašamo u vožnji.

Srećan put i vozite bezbedno!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online